Getir ha anunciat un ERO a Espanya per assegurar la seva viabilitat. L'empresa de lliuraments ultraràpids, que opera a nou països, ha anunciat aquest dimecres a la representació dels treballadors la seva intenció d'iniciar un procediment d'acomiadament col·lectiu a Espanya amb l'objectiu de ser més "sostenible".

La companyia ha precisat que aquesta mesura només afectarà Espanya, on pretén ajustar la seva estructura, "buscant operar amb més eficiència i efectivitat, para d'aquesta forma intentar assegurar la viabilitat a Espanya amb un model de negoci sostenible", segons informa en un comunicat.

Getir ha explicat que, igual que altres companyies, s'ha "vist obligada a reavaluar els seus plans de creixement, estratègies i el model operatiu en resposta al difícil panorama econòmic, marcat per la incertesa, la inflació i la pujada dels tipus d'interès." Es pot destacar que fa mesos que les principals empreses del sector registren caigudes en el nombre de comandes, així com en el nombre d'usuaris que paguen pels seus serveis.

Iniciarà converses amb els treballadors el 15 de juny

L'empresa de lliuraments ultraràpids ha subratllat que el seu objectiu amb aquest expedient de regulació d'ocupació (ERO) és "crear un model sostenible a Espanya", mentre ha precisat que aquest ajustament de plantilla no afectarà els clients, que podran continuar utilitzant els seus serveis "amb normalitat".

D'aquesta forma, Getir, que no ha comunicat quants treballadors afectarà aquest procediment, iniciarà les converses amb la representació sindical el pròxim 15 de juny.

La companyia de lliuraments ultraràpids té presència actualment a Madrid, Barcelona, València, Saragossa, Sevilla i Màlaga, on comptava amb gairebé 3.000 empleats, segons dades de la companyia de l'estiu passat. Getir va néixer el 2015 a Istanbul com la primera empresa del món de compra en línia ultraràpida, i actualment opera a nou països de tres continents, estant presents en ciutats europees com Londres, Amsterdam, Madrid, Berlín i París.