El vicepresident del Grup Freixenet, Pedro Ferrer, espera que l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que ha presentat l'empresa pels problemes que genera la sequera sigui reversible o, almenys, "el més curt possible". La companyia va comunicar el dilluns que ha sol·licitat un ERTO per força major que afectaria a 615 persones de Freixenet i de Segura Vídues. S'activaria a partir de maig i es presenta per la crisi al sector del cava derivada de la sequera, que ha provocat la falta de la principal matèria primera, el raïm.

"Esperemos que sí (que sigui reversible). Si no és revertit, que sigui el més curt possible", ha manifestat Ferrer, que des del passat 10 d'abril és també el president de la Federació Espanyola del Vi (FEV).

En declaracions a EFE, el vicepresident ha explicat que "no hi ha vi per embotellar" i llavors han "d'ajustar l'activitat", però estan treballant amb les administracions públiques i els productors. A més, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Cava ja ha començat a adoptar bastantes mesures que ajudaran a pal·liar (la situació)", ha expressat Ferrer.

El representant de la part espanyola de Freixenet (l'altra meitat està en mans del grup alemany Henkel), ha valorat que hi ha un "gran esperit de col·laboració entre tots" i que espera que això pugui "donar fruits" de cara a la menor incidència possible del ERTO.

Precisament aquest dimarts es va conèixer que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) té previst reunir-se amb Freixenet. Així ho va confirmar, de fet, Fernando Miranda, el secretari general d'Agricultura durant la presentació de l'Informe Econòmic de 2023 de la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB).

"La producció de cava està situada a la zona de Catalunya més afectada està per la sequera. Des de fa mesos el sector del cava ve advertint de la reducció de la producció, per això s'estan analitzant mesurades", va comentar Miranda.

"Tenim prevista una reunió amb ells per veure quan poden recuperar la normalitat com més aviat millor. Creiem que és una qüestió conjuntural, temporal i que la vocació és seguir amb un producte que té moltíssima demanda. Confiem que quan recuperin la capacitat productiva, tornaran a la normalitat".