La filial immobiliària de Cellnex, que es dedicarà a la compra de terrenys per a les seves torres de telecomunicació, es dirà Celland, segons ha revelat aquest divendres la companyia en una trobada amb la premsa prèvia a la celebració de la seva junta general d'accionistes. El conseller delegat de Cellnex, Marco Patuano, ha explicat que l'objectiu amb aquesta nova subsidiària, la seu de la qual s'ubicarà a Espanya, és incrementar entre un 50% i un 60% la inversió de la companyia en la compra de terrenys a Europa. Sobre això, s'ha endinsat que fins ara la inversió en aquest aspecte se situava en una forquilla d'entre 130 milions i 140 milions d'euros anuals i que l'objectiu amb Celland és començar en una xifra d'uns 200 milions d'euros.

Sobre la possibilitat que la nova filial compti amb algun soci minoritari, Patuano ha subratllat que el pressupost amb què compta Celland els permet "fer les inversions sense necessitat de tenir immediatament un coinversor". Així, malgrat que "el projecte no està vinculat a trobar un coinversor" i "no és una prioritat a curt termini", Cellnex ha obert la porta a què en un futur pugui entrar algun soci minoritari en aquest negoci.

D'altra banda, Patuano també ha assenyalat que encara no s'ha decidit si aquesta nova filial immobiliària assumirà tots els terrenys de Cellnex a Europa o si en ella només s'agruparan les noves adquisicions. Sobre això, el directiu ha explicat que aquesta decisió respon a "motius fiscals".

Cellnex descarta la seva tornada a Catalunya i es queda a Madrid

La presidenta de Cellnex, Anne Bouverot, ha descartat aquest divendres que el domicili social de la companyia torni a Catalunya després del seu trasllat a Madrid el 2017 arran del referèndum d'independència que va tenir lloc a Catalunya l'1 d'octubre d'aquell any.

Preguntada sobre aquesta possibilitat en una trobada prèvia amb la premsa abans de la celebració de la junta general d'accionistes de Cellnex, Bouverot ha descartat la tornada de la seu social de l'empresa a Catalunya, igual com ja havia assenyalat l'empresa el passat 5 de març durant la celebració del seu Dia de l'inversor. Cellnex va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el 9 d'octubre de 2017 la seva intenció de canviar el domicili social de l'empresa de Barcelona a Madrid.

Ingressa 946 milions fins al març, un 7% més

Cellnex va tancar el primer trimestre de l'any amb uns ingressos de 946 milions d'euros, un 7% interanual més, i en va perdre 39 milions, un 57% menys, segons va indicar en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dijous. La companyia va destacar que el resultat net continua sent negatiu, però representa una millora de 52 milions d'euros respecte al primer trimestre de 2023", quan va perdre 91 milions, que, va dir, "reflecteix el creixement de l'Ebitda del grup". L'Ebitda ajustat registrat va ser de 778 milions d'euros, un 7% més que un any enrere "impulsat pel creixement orgànic dels punts de presència als emplaçaments del grup", que van augmentar un 10,7%.