Familia Martínez, proveïdor de carn de Mercadona, multiplica per més de deu el seu benefici net el 2023, fins a assolir gairebé els 27 milions d'euros, davant els 2,5 milions d'euros de l'any anterior. En concret, el negoci, que conté les marques Embutidos Martínez, Platos Tradicionales, Cinco Tenedores i La Pila Food, ha elevat les seves vendes un 14% el 2023, fins a assolir els 440 milions d'euros, amb una producció de 87 milions de quilos el 2023, un 4,5% més.

Després d'un parell d'anys molt convulsos, amb un panorama d'escassetat de matèries primeres, pujada de l'energia i inflació, les empreses que conformen Familia Martínez milloren els seus resultats i atenuen parcialment la disminució de rendibilitat dels exercicis anteriors. Amb el suport de les fortes inversions dutes a terme i el seu compromís amb la innovació d'alt valor afegit, la firma torna a la rendibilitat, gràcies al bon comportament dels seus productes al mercat i la feina dels aproximadament 1.800 empleats que treballen a les diferents companyies del grup.

Reinversió de beneficis

D'aquesta manera, Familia Martínez manté la contínua reinversió dels beneficis, dins del seu pla estratègic. Així, durant l'exercici passat, es van destinar a aquesta partida, de manera conjunta, 17 milions d'euros, que s'afegeixen a la inversió de 125 milions d'euros executats els darrers cinc anys.

El director general corporatiu de Familia Martínez, Raúl Martín, ha reconegut que estan "satisfets" amb els resultats registrats el 2023 després d'"anys durs". "Han estat anys complicats per a Familia Martínez, en els quals hem fet un exercici d'autèntica resiliència. Aquest resultat és conseqüència de la feina i l'esforç de tot el nostre equip i la confiança del nostre principal client, Mercadona", ha recalcat.

Plans d'expansió

D'aquesta manera, Embotits Martínez, ha destinat vuit milions d'euros principalment a l'optimització i robotització de la seva planta de Xest (València). Pel seu informe, Platos Tradicionales, dedicada a plats elaborats llestos per menjar, ha destinat sis milions d'euros a millores en matèria mediambiental, tant en aigua com en energia, així com a la incorporació de maquinària i tecnologia d'última generació. A més, s'ha endegat una nova línia d'elaboració de plats preparats amb tecnologia avançada, per al llançament de noves receptes que van acompanyades de solucions d'embalatge revolucionàries, com el cartó o les safates de llauna.

La firma té un "ambiciós pla d'expansió" per a les seves diferents indústries, que preveu destinar importants partides a la creació de nous espais, així com a augmentar les seves línies de producció, per acompanyar el bon comportament de les seves categories estratègiques, especialment en les famílies de gratinats i rostits.

Cinco Tenedores, referent en preparats carnis i rostits artesans, també va incorporar durant l'exercici passat nova maquinària i va introduir millores per a la seguretat i salut de les persones que treballen a les seves instal·lacions, mentre que La Pila Food, companyia especialitzada en l'elaboració de toppings i rostits, va ampliar la seva capacitat d'emmagatzematge, amb la inversió també en nova tecnologia i millores en la confortabilitat, amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge.