Membres de les famílies catalanes que van ser propietàries de Freixenet, Pastes Gallo i Riera Marsá es van unir en la promoció d'una urbanització al costat del camp de golf d'Escalona, a la província de Toledo, a només 50 quilòmetres de Madrid, poc abans de l'esclat de la crisi immobiliària. Van arribar a inaugurar la urbanització Escalona Golf Village el 2010, però l'aventura no va acabar com esperaven.

Una de les seves societats, Golf de Paredes SL, amb seu a Barcelona, però vinculada a activitats immobiliàries a la localitat de Paredes de Escalona, acaba d'entrar en liquidació, després d'anys d'inactivitat, segons les anotacions del Butlletí Oficial del Registre Mercantil. El 2010 ja van abandonar el consell de la principal societat promotora, Urbanización Escalona Golf SL, precisament un any abans del concurs de creditors que també va acabar amb la seva liquidació. Per cert, entre el gener i el maig passat van sortir a la venda en subhasta pública més de 250 parcel·les (amb 137.000 metres quadrats de terreny) d'aquesta urbanització toledana.

Com a consellers de Golf de Paredes SL apareixen Enrique Hevia Ferrer (que va ser director financer de Freixenet fins a la seva venda del 50% el 2018 a l'alemanya Henkell, a la imatge superior), José María Espona Massana (exconseller de Pastes Gallo fins a la seva venda a Proa Capital el 2019), Javier Riera Marsá Bonmatí (fill del fundador del desaparegut grup d'alimentació Riera Marsá) i José Martínez Rovira Vidal, que va ser soci cofundador de Media Planning i, posteriorment, vicepresident d'Havas Media Group. Són els que firmen els últims comptes de Golf de Paredes, corresponents a l'exercici de 2021, que van tancar amb unes de pèrdues testimonials de poc més de 500 euros i amb un patrimoni de prop d'un milió. Hevia exercia de president i conseller delegat. El BORME va publicar fa uns dies la designació d'un liquidador per rematar aquesta societat.

Aquests mateixos empresaris també van formar part del consell d'administració d'Urbanización Escalona Golf SL, en aquest cas juntament amb altres coneguts homes de negocis com Ignacio García-Nieto Portabella (Riva y García) o Pere Andrés Ibáñez (Grup PAI). Tots ells van cessar com a consellers d'aquesta última promotora immobiliària el març de 2010, un any abans que, l'abril de 2011, la societat s'acollís a un concurs de creditors. Es va liquidar el 2013. No obstant això, deu anys després, el gener passat, el portal Escrapalia encara va treure a subhasta 250 parcel·les d'aquesta urbanització amb un preu de sortida de 4 milions d'euros encara que, suposadament, estaven valorades en 8,6 milions. Només es van adjudicar 8 dels 28 lots de la subhasta, motiu pel qual se'n va tornar a convocar una altra el maig passat.

Aquests terrenys pertanyien a Urbanización Escalona Golf SL, la promotora dels xalets d'Escalona Golf Village. En el municipi d'Escalona, al nord de la comarca toledana de Torrijos, es van aixecar habitatges unifamiliars al costat del camp de golf, però el projecte mai no es va completar. Les parcel·les subhastades aquest any disposen de xarxa d'aigua potable i clavegueram, enllumenat i pavimentació, segons un comunicat d'Escrapalia. L'administrador concursal, Ernst & Young, va encarregar a aquest portal de subhastes la col·locació de les parcel·les.

El setembre de 2010, es va inaugurar Escalona Golf Village en un acte encapçalat per Enrique Hevia i Manolo Piñeiro, cèlebre golfista extremeny que va dissenyar el camp de golf. L'acte va comptar amb la participació dels socis inversors i de les autoritats, segons van recollir els digitals locals. Aquest camp de golf té 18 forats. En les fotografies de la inauguració eren visibles els rètols publicitaris de Freixenet.

En aquell moment, Hevia ocupava la direcció financera de Freixenet i, uns anys després, va ser un dels líders de la seva venda al grup alemany Henkell. Hevia sempre ha estat vinculat al golf, fins al punt que va presidir el Golf Sant Cugat. La resta d'administradors també ocupaven posicions rellevants en les seves respectives empreses familiars quan van entrar en el negoci del golf.