L'empresa suïssa de videojocs FunPlus crearà 120 llocs de treball, en els quatre anys vinents, al seu estudi de Barcelona com a part dels plans d'expansió de la companyia, un dels primers desenvolupadors de videojocs d'estratègia, amb èxits com Kings of Avalon, Guns of Glory i State of Survival. La contractació es farà de manera gradual -per a aquest 2023 tenen previst incorporar entre 20 i 30 persones- per completar els equips de creatius, dissenyadors, programadors i especialistes en intel·ligència artificial. Aquests s'uniran a l'equip de quaranta persones que ja té la companyia a la capital catalana.

El 2019, la firma suïssa va triar Barcelona per obrir un nou centre de desenvolupament de productes al carrer de Casp, en un espai de 450 m², que podria ampliar en el curt termini. A la capital catalana s’ha centrat en "el gènere casual per a mòbil", és a dir, en aquells videojocs de fàcil aprenentatge i pensats per a partides curtes, a l’estil dels puzles, i s’ha convertit una divisió estratègica per a tot el grup. Barcelona és una de les 11 oficines que té repartides per la Xina, el Japó, els Estats Units, el Canadà o Suïssa, entre altres, amb una plantilla de més de 2.000 persones.

En els darrers anys, FunPlus s’ha posicionat com un dels principals desenvolupadors de videojocs d'estratègia. Alguns dels seus títols més exitosos són King of Avalon i Guns of Glory, però va ser amb el llançament de State of Survival que la companyia va aconseguir el seu lideratge en aquest segment. Recentment, el videojoc State of Survival ha superat la xifra de 150 milions de descàrregues a tot el món.

El vicepresident de producte de FunPlus i responsable de l'estudi a Catalunya, Felipe Mata, ha explicat que Barcelona té "un gran talent" per realitzar jocs de mòbil. "Requereixen menys exigència pels jugadors pel que fa a temps i dedicació, però arriben a una audiència molt més gran", ha indicat. “La creació d'un estudi de desenvolupament, ens permetrà fer un pas endavant en el nostre creixement com a companyia i revolucionar el desenvolupament de videojocs d'aquest gènere”, ha conclòs. Tanmateix, ha reconegut que un dels principals reptes a hores d'ara és la captació de treballadors i talent, ja que el gran nombre d'empreses de videojocs que hi ha a Barcelona fa que hi hagi molta competència per captar i retenir determinats perfils.

Per la seva part, durant una visita a les instal·lacions de Fun Plus, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reconegut que “projectes com aquest reforcen el posicionament de Catalunya com un hub molt important en l’àmbit dels videojocs, un ecosistema que volem impulsar com a Govern, amb una estratègia específica, i de la mà de les companyies que han triat establir-se a casa nostra”.

kingofavalon
Imatge del videojoc 'King of Avalon'. | FUNPLUS

L’anunci de FunPlus se suma al que va fer recentment l’empresa de jocs mòbils finesa Rovio, coneguda popularment pel seu joc Angry Birds, situarà el seu primer estudi a Barcelona i convertirà la capital catalana en el seu centre d'investigació al sud d'Europa. I també al de la danesa IO Interactive que crearà 150 nous llocs de treball, en els pròxims quatre anys, amb el projecte de creixement del seu estudi ubicat a Barcelona i des del qual ha creat jocs com la saga Hitman i ara està treballant en el desenvolupament del primer vídeojoc de James Bond dels darrers quinze anys. IO Interactive fixarà a programadors, artistes, animadors, dissenyadors de joc i de so per desenvolupar videojocs des de Barcelona en col·laboració amb els estudis de l’empresa a Cophenaguen (Dinamarca) i Malmö (Suècia).

Segons dades d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, que ha ajudat a atreure aquest nou projecte de FunPlus, Catalunya és la primera regió de la UE en captació d'inversió estrangera del sector dels videojocs, amb 120 milions d'inversió captats en els últims cinc anys, i la creació de gairebé 900 llocs de treball. Els principals països inversors en aquest període (2017-2021) han estat els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud. Amb aquestes xifres d’inversió, Catalunya se situa per davant de la regió d’Amsterdam (West Netherlands), Irlanda, Suècia i les regions de Bordeus i París, de França, segons les dades d’Acció.