El fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha comprat a través del seu braç inversor Pontegadea un edifici de 120 apartaments de luxe de lloguer a la zona portuària del Sud de Dublín per més de 100 milions d'euros, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de l'operació.

En concret, l'edifici adquirit, denominat Opus, compta amb 24 apartaments d'un dormitori, 74 de dos dormitoris i 22 de tres dormitoris, amb un preu de 841.666 euros cada un d'ells.

Ortega compra l'esmentat immoble al fons Angelo Gordon, amb seu a Nova York, i als seus socis locals, Carysfort Capital, segons informa el diari Irish Times.

El tancament d'aquesta operació a Dublín es materialitza després que a començaments d'aquest mes es conegués que Ortega negociava comprar l'antiga seu de la BBC a Londres per gairebé 90 milions d'euros.

L'última compra d'Ortega es va materialitzar a finals de 2022 als Estats Units amb l'adquisició d'un gratacel d'habitatges de luxe a Seattle per 324 milions de dòlars (uns 305 milions d'euros).

En concret, l'edifici adquirit pel fundador d'Inditex, proper a la seu d'Amazon, era la torre Kiara, amb 461 apartaments de lloguer.

Aposta a Seattle

Ortega reforçava així les seves operacions a Seattle, on ja ha invertit gairebé 1.500 milions de dòlars (1.412 milions d'euros).

El mes d'octubre passat, el fundador d'Inditex va tancar a més la compra d'un gratacel d'apartaments de luxe a Nova York per prop de 500 milions de dòlars (505 milions d'euros).

El 2022, va comprar també un edifici d'oficines a Glasgow (Escòcia) per 200 milions de lliures (uns 237 milions d'euros), així com l'icònic gratacel Royal Bank Plaza de Toronto (Canadà) per prop de 1.150 milions de dòlars canadencs (més de 874 milions d'euros).

A aquests actius s'afegeixen altres de logístics als Estats Units: una plataforma ocupada per l'empresa FedEx a Menomonee Falls a Wisconsin per un import de 35 milions de dòlars (uns 34 milions d'euros) i un centre de distribució a Filadèlfia (Pennsilvània), per un import de 148 milions de dòlars (uns 147 milions d'euros).

El fundador d'Inditex inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil al sector immobiliari a través de la seva firma d'inversió Pontegadea Inmobiliaria.

Ortega posseeix la immobiliària més gran d'Espanya, centrada en la compra i gestió de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats en el centre de grans ciutats a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i Àsia.