CriteriaCaixa ha adquirit 1,06 milions d'accions de Telefónica per 4,05 milions d'euros en el que va de 2024. La xifra és menor que els 15,4 milions d'euros que va invertir en la compra de 4,27 milions de títols de l'operadora en el mateix període de l'any anterior, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) recopilats per Europa Press.

D'aquesta manera, l'import de la inversió del hòlding de la Fundació Bancària La Caixa en Telefónica fins a començaments de març és al voltant d'un 74% inferior a la realitzada per l'entitat en els primers mesos de 2023. Tot això en un context marcat per la irrupció de l'Estat i de la saudita STC en el capital de la teleco espanyola, encara per concretar en els pròxims mesos.

No obstant això, CriteriaCaixa va intensificar la seva inversió en l'operadora presidida per José María Álvarez-Pallete entre el 29 de febrer i el 4 de març d'aquest any, període en què va adquirir 780.000 accions (el 73% de les comprades des de començament d'any) per un import de 2,97 milions d'euros, el 73,4% de l'import total en el que va d'exercici.

El preu mitjà de la compra de títols de Telefónica per part del hòlding aquest any se situa en 3,8 euros per acció, entorn d'un 0,8% per sota dels 3,83 euros en els quals va tancar la cotització de l'operadora la jornada borsària d'aquest dilluns passat. L'any passat, CriteriaCaixa va adquirir 21,76 milions de títols de Telefónica amb una inversió propera als 81 milions d'euros, menys de la meitat dels 186,5 milions d'euros que va invertir el 2022 per aconseguir gairebé 48 milions d'accions.