Cimic, la filial australiana d'ACS, ha adquirit l'empresa Prudentia Engineering, amb l'objectiu de créixer en l'àmbit de la indústria química i energètica, amb especial recalcament en l'explotació de recursos naturals com el coure, alumini, liti, cobalt, níquel i urani.

La companyia defensa que aquesta operació li permetrà continuar aprofundint en la seva estratègia de focalitzar-se en activitats amb oportunitats en la transició energètica, atès que alguns d'aquests recursos són bàsics per a les bateries de cotxes elèctrics o per als xips d'aparells electrònics.

L'empresa operarà sota el nom de Sedgman Prudentia, ja que la subsidiària que ha dut a terme l'operació és Sedgman, que a partir d'ara integrarà el nom de l'empresa adquirida, segons ha informat la companyia en un comunicat.

Adquisició "estratègica" per a la companyia

El conseller delegat d'ACS i president de Cimic, Juan Santamaría, ha assenyalat que Sedgman Prudentia tindrà "una posició única al mercat" per la seva capacitat d'enginyeria, execució de projectes, construcció i operacions d'instal·lacions, que creu que "alliberarà un potencial més gran per entrar en projectes més grans de processament de minerals, energia i productes químics". 

Santamaría ja va anunciar la setmana passada, amb motiu de la presentació dels resultats d'ACS, que una de les principals estratègies de la multinacional és dur a terme adquisicions que enforteixin aquest focus de la companyia pels nous negocis en àmbits com l'energia, la tecnologia o els recursos naturals associats a ells.