Cellnex Telecom celebra aquest dijous la junta general d'accionistes en la qual es ratifica l'elecció de Marco Patuano com a conseller delegat en substitució de Tobías Martínez. Després de vuit anys al capdavant de la companyia, Martínez abandonarà el càrrec el pròxim 3 de juny, deixant pas a una nova etapa centrada en el creixement orgànic i aconseguir el grau d'inversió de Standard & Poor's.

Durant la roda de premsa prèvia a la junta, l'encara conseller delegat de l'empresa d'infraestructures de telecomunicacions ha assegurat que no es tracta d'un "adeu" i que continuarà col·laborant amb Cellnex en qüestions puntuals. "No tinc res previst. M'he dedicat en cos i ànima a la companyia i ara dedicaré part del meu temps a treballs non profit. Continuaré col·laborant puntualment en algunes qüestions en el consell, però seran coses molt específiques", ha assenyalat Martínez.

La companyia catalana obre una nova etapa en què deixa enrere el procés expansiu dels últims anys per centrar-se en la reducció de deute, aconseguir el grau d'inversió de Standard & Poor's i centrar-se així en el creixement orgànic. Acompanyat de la presidenta no executiva Anne Bouverot, però no de Marco Patuano, Martínez ha posat en relleu el recorregut de Cellnex durant aquests anys, especialment els últims, marcats per un context econòmic complicat.

Escenari econòmic complex

"El context és diferent per a tothom, no només per a Cellnex, d'inflacions altes, amb un cost dramàtic en els tipus d'interès. Totes les companyies tenim l'obligació d'adaptar-nos al context macroeconòmic. Afortunadament, coincideix en un moment en què no hi ha operacions d'adquisició a Europa". En aquest sentit, ha explicat que la companyia podrà enfocar-se en el despalanquejament i poder refinançar el deute a partir de 2024 amb uns tipus d'interès més baixos.

Des de la companyia d'infraestructures per a telecomunicacions, indiquen que el mercat en què centrar-se continua sent Europa i que segueixen molt de prop l'escenari macroeconòmic. Si bé asseguren la necessitat d'adaptar-se a l'entorn, expliquen que "no significa que anem a fer una cosa diferent".

Respecte a les tasques pendents que s'ha deixat al tinter, Martínez assegura que està satisfet amb el llegat que deixa. No obstant això, ha explicat que "sempre queda alguna cosa per fer, però estem convençuts que quan no hem executat un projecte és perquè no s'han donat les condicions per a un projecte industrial llarg termini. M'hauria agradat ser en algun país més, però quan no es donen les condicions, la millor decisió és no seguir cap a davant i deixar de banda les emocions".

La junta general d'accionistes ratificarà Marco Patuano com nou CEO. Amb més de 25 anys d'experiència al sector de les telecomunicacions, el directiu torna a la companyia on va ser president no executiu entre 2018 i 2019. Entre altres punts del dia, la junta ampliarà el consell d'administració d'11 a 13 membres, amb el nomenament d'Óscar Fanjul i Dominique d'Hinnin com a independents.

Així mateix, la companyia va anunciar dimecres l'aprovació d'un dividend de 0,01676 euros per acció, que s'abonarà el pròxim 16 de juny. La data a partir de la qual les accions es negociaran sense dret a percebre dividend serà el 14 de juny.