Bankinter ha tancat el primer trimestre de l'exercici de la mateixa forma que va acabar el 2022. L'entitat bancària liderada per María Dolores Dancausa ha collit uns guanys de 185 milions d'euros, la qual cosa suposa una alça propera al 20% respecte al mateix període l'any anterior, m'escampo va guanyar 154 milions d'euros, tal com ha indicat el banc aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). D'aquesta forma, la companyia ha tancat la seva millor arrencada d'any, confirmant el bon moment de la banca, amb una activitat notable i amb una morositat en uns nivells baixos. Amb la publicació dels resultats trimestrals, Bankinter ha obert la llauna de l'al·luvió de presentació de comptes que està per venir en les setmanes vinents.

La companyia amb seu a Madrid destaca un notable creixement en totes les seves àrees de negoci, malgrat que també confirma que han sentit "l'impacte econòmic del nou impost i d'un entorn de mercat no exempt de dificultats". Bankinter ha hagut de fer front al tribut governamental amb un pagament de 77 milions d'euros. Malgrat això, aquest no ha generat un impacte negatiu sobre els comptes, ja que l'empresa assenyala aquest dijous un creixement del marge d'interessos del 63% respecte al primer trimestre de 2022, fins als 522 milions d'euros. D'aquesta forma, l'empresa ha aconseguit elevar el marge brut fins als 616 milions d'euros, registrant un creixement del 23% respecte al primer tram de l'any passat.

La mateixa tendència mostra en la rendibilitat sobre els recursos propis, ROSEGA, dels últims dotze mesos, la qual creix a prop d'un 14% des del 9,8% que va mostrar en el mateix període de fa un any. Es tracta dels nivells més elevats dels últims anys. Quant a la ràtio de capital CET1 fully loaded, aquest assoleix el 12,2%, la qual cosa suposa una forquilla de 4,5 punts percentuals de diferència respecte al mínim exigit pel BCE, que és de 7,73% en el cas de Bankinter.

La morositat baixa dos punts bàsics a Bankinter

Un altre dels punts que confirma el bon estat de salut del negoci del banc liderat per Dancausa és que la ràtio de morositat se situa en el primer trimestre en un 2,18%, dos punts bàsics menys que fa un any. Malgrat que les polítiques monetàries s'han anat endurint en els últims mesos, i els experts vaticinaven un petit repunt en la mora bancària, Bankinter continua registrant uns nivells baixos. Tal com informa l'empresa a la CNMV, la ràtio de mora d'Espanya és d'un 2,4%, davant la dada sectorial que, de mitjana, supera el 3,50%, segons les dades del gener passat difoses pel Banc d'Espanya.

En la nota de premsa remesa aquest dijous a la CNMV, el banc afirma haver experimentat un notable creixement en totes les àrees de negoci que tenen, així com un fiançament en totes les àrees geogràfiques en les quals opera. Ja l'anterior exercici va ser un any positiu per a totes les entitats bancàries espanyoles. Malgrat que el cicle de pujades de tipus continua i tot apunta que el 2023 serà un any similar a l'anterior curs en el referit a la política monetària, la banca espanyola gaudeix d'un bon estat salut, marcat per una demanda notable i uns nivells baixos de morositat. Aquest apartat resulta clau per al negoci de Bankinter, com per al de la resta d'entitats. I és que, amb uns tipus d'interès a l'alça, encarint el crèdit i fent-se menys accessible, l'interès pels productes bancaris continua sent elevat, però, a més, el poder adquisitiu dels ciutadans, de moment, aconsegueix sostenir el pagament de les quotes mensuals d'hipoteques...

Bankinter eleva els costos operatius

Malgrat que els experts vaticinen un futur incert per al negoci bancari, de moment, ni les pujades de tipus d'interès, ni tampoc la incessant inflació, no han aconseguit torpedinar el curs de Bankinter, almenys en el primer trimestre de l'any. L'empresa liderada per María Dolores Dancausa ha aconseguit firmar el millor inici d'exercici dels últims anys, elevant el benefici en un 20% i aconseguint 185 milions d'euros. Malgrat que el banc sí que ha elevat els costos operatius, aquest creix com mai en el primer trimestre de l'any.