Apple acaba de publicar els darrers resultats de l'App Store, que va generar 1.000 milions d'euros, 1,1 bilions de dòlars, en la darrera facturació i vendes del 2022. La companyia ha subratllat que aquests beneficis han anat directament cap als desenvolupadors de les aplicacions, segons una investigació independent d'Analysis Group, però encarregada per Apple, que destaca el fort creixement i resiliència.

Així doncs, Apple recorda que continua oferint "grans oportunitats per als desenvolupadors de totes les mides a tot arreu, amb el 90% de les seves facturacions i vendes sense cap comissió pagada" pel gegant de la poma. A més, una nova anàlisi del Progressive Policy Institute va trobar que l'economia de l'aplicació iOS ara admet més de 4,8 milions de llocs de treball als Estats Units i Europa, amb aproximadament la meitat a cada continent.

D'on surten els beneficis?

Els economistes del grup d'anàlisi estimen que l'any passat els desenvolupadors de l'App Store van generar un total de 845.000 milions d'euros amb la venda de béns i serveis físics, 101.000 milions de publicitat a l'aplicació i 96.500 milions de béns i serveis digitals. "Mai hem estat més optimistes i inspirats per la increïble comunitat de desenvolupadors de tot el món", ha assegurat Tim Cook, CEO d'Apple. I afegeix: "Com mostra aquest estudi, l'App Store és una plataforma dinàmica i innovadora on les oportunitats es multipliquen. Estem compromesos a continuar invertint en l'èxit dels desenvolupadors i en el futur de l'economia de les aplicacions".

Xifra rècord

La quantitat de facturació i vendes dels desenvolupadors va augmentar un 27% entre el 2019 i el 2020, un 27% entre el 2020 i el 2021 i un 29% entre el 2021 i el 2022. En particular, els desenvolupadors més petits han tingut un gran èxit a l'App Store, superant els seus homòlegs més grans augmentant els ingressos un 71% entre 2020 i 2022. Els economistes del grup d'anàlisi creuen que aquestes taxes de creixement són indicatives d'una plataforma pròspera, que fomenta el dinamisme, la innovació i la competència. Des del 2019, l'import total de les factures i vendes dels desenvolupadors dels Estats Units ha augmentat més d'un 80%. A Europa, va experimentar un augment del 116%, molt per sobre de la mitjana.