Ahorramas va obtenir un benefici net de 83,9 milions d'euros el 2022, davant els 88,5 de l'any anterior. D'aquesta manera, els guanys de la cadena de supermercats es van reduir un 5% per la pujada de costos de les matèries primeres i de l'energia a conseqüència de la inflació. Si bé la companyia va reduir els seus guanys, també va registrar un augment de les seves vendes respecte a l'any anterior.

En aquest sentit, la cadena de supermercats va assolir una xifra de facturació bruta el 2022 de 1.960 milions d'euros, davant els 1.800 milions d'euros que va registrar l'any anterior. Així mateix, el creixement en superfície constant va ser del 5%. El resultat d'explotació de la companyia es va situar en els 110 milions d'euros, mentre que l'ebitda va ser de 165 milions.

La companyia, que compta en l'actualitat amb compte amb 279 supermercats ubicats Madrid i Castella-la Manxa, va desemborsar 28,08 milions d'euros d'impost sobre societats en el conjunt de l'any, mentre que la seva inversió total va assolir els 88 milions, destinats majoritàriament a noves obertures i reformes.

Va tancar l'any amb 152 punts de recàrrega per a cotxes elèctrics

Així mateix, Ahorramas destaca l'increment de la seva plantilla en un 3%, assolint el 2022 un total de 12.103 treballadors. Des d'Ahorramas assenyalen que el 2022 "ha estat un exercici amb un context econòmic i geopolític molt complex, marcat pel fort increment dels costos energètics i de les matèries primeres i la seva repercussió en l'augment de la inflació."

En aquest context, la companyia assenyala haver centrat els seus esforços en "basar i ajudar el consumidor, reforçant la seva aposta per la millor relació qualitat-preu al producte, la proximitat i el servei proper i especialitzat." Per a Ahorramas, l'any ha estat molt positiu quant als avenços en transformació digital i la sostenibilitat.

Així, l'empresa va tancar l'any amb 152 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, amb un total de 227 places i amb 60 botigues amb panells solars instal·lats, la qual cosa suposa un total de 31.200 metres quadrats de panells solars instal·lats. A la seu central i a la plataforma de Mercamadrid van ser 10.426 metres quadrats de panells solars.

Així mateix, la companyia va renovar la certificació a residu zero per a la plataforma central de Velilla de San Antonio (Madrid), on més del 95% dels residus generats són reutilitzats, reciclats o valoritzats.