El Ministeri de Treball ha convocat aquest dilluns als agents socials per intentar arribar a un acord sobre la reducció de la jornada laboral. Aquest és un dels grans objectius de Yolanda Díaz per a aquesta legislatura i vol tenir-lo tancat abans de l'estiu, si és possible amb l'acord de sindicats i patronals.

La reunió, que arrencarà a les 16.00 hores, estarà presidida pel secretari d'Estat de Treball, Joaquín Pérez Rey, i es preveu que hi assisteixin els negociadors habituals de CCOO, UGT, CEOE i Cepyme, segons van informar a Europa Press fonts de la negociació. En les últimes setmanes, les patronals d'Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva han protagonitzat diversos enfrontaments amb el ministeri de Díaz, especialment per la reforma de l'atur. En principi, Garamendi no s'oposa a la reducció de la jornada, però la planteja "sector a sector".

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va avançar fa uns dies que la reducció de jornada agafarà "velocitat de creuer" des d'aquest dilluns. Díaz vol un acord amb la patronal i amb els sindicats i el veu possible. "La qüestió està si la patronal vol posar-se a l'altura del seu país", va afirmar la vicepresidenta, que considera que ja és hora de rebaixar la jornada laboral després de 40 anys congelada.

L'objectiu del Govern és portar la jornada laboral des de les 40 hores setmanals actuals a les 37,5 hores sense minva salarial per a 2025 en dos trams: fins a les 38,5 hores aquest any i fins a les 37,5 hores el 2025.

La negociació s'està desenvolupant en paral·lel en dues taules: una de bipartida entre CCOO, UGT, CEOE i Cepyme, i una de tripartida entre el govern espanyol i els agents socials. En el marc d'aquesta negociació s'està discutint també la millora del registre horari, ja que aquesta mesura serà la que faci complir que aquest any la jornada laboral setmanal sigui efectivament de 38,5 hores, ja que molts convenis col·lectius recullen una jornada inferior a les 40 hores setmanals que marca actualment la legislació.

"Modificarem la norma perquè puguem saber en temps real quins són les jornades que estan realitzant els treballadors al nostre país, de manera que la Inspecció de Treball pugui conèixer-lo directament," va afirmar la mateixa Díaz.

El mes de febrer passat, Treball va traslladar als agents socials una proposta que passa, precisament, per millorar el registre horari i que la Inspecció de Treball tingui accés de manera remota i en temps real a aquesta eina de control horari per evitar el frau.

"És imprescindible per evitar que els seients es puguin alterar o manipular per l'empresari o per un altre subjecte", va indicar llavors Pérez Rey, que va explicar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha demanat que aquest registre sigui accessible, fiable i transparent.

Sancions "dissuasives"

A més, Treball va elevar als interlocutors socials la necessitat de reforçar l'aparell sancionador en matèria de temps de treball perquè sigui "eficaç i prou dissuasiu" de les conductes que posen en perill el compliment íntegre de les normes de jornada. En aquest sentit, s'explorarà que les sancions no es produeixin per empresa, sinó per cada treballador.

Pérez Rey va aclarir en el seu moment que la reducció de la jornada es realitzarà garantint el còmput anual de la mateixa per garantir la flexibilitat en la seva aplicació, tant per a empresaris com per a treballadors. Així, previsiblement hi haurà dues referències en la llei: la jornada setmanal i la jornada en còmput anual, doncs la major part dels convenis contemplen la jornada en termes anuals.

La proposta de Treball per a la reducció de jornada és una mesura que beneficiarà uns 12 milions de persones. Per la seva part, segons càlculs de UGT, el primer pas per a la reducció de jornada plantejada pel Govern –a 38,5 hores– suposarà una adaptació de l'horari d'entre 3 i 4 milions de treballadors, mentre que el segon pas –a 37,5 hores– beneficiarà gairebé 10 milions de treballadors.

D'acord amb les estimacions del sindicat que dirigeix Pepe Álvarez, la reducció de la jornada laboral aquest any 2024 suposaria de mitjana una rebaixa de 9 dies als convenis que tenen el màxim d'hores legals i d'uns 14 dies el 2025, quan la jornada es redueixi a les 37,5 hores setmanals.

Els sindicats, que també volen tenir tancat aquest assumpte abans de l'estiu, han reclamat mesures per garantir que el registre horari en les empreses de menys de 50 treballadors sigui efectiu i es faci a través de mitjans que siguin fiables i no manipulables. Per a les empreses de més de 50 treballadors, demanen que també tingui accés a aquest registre la representació legal dels treballadors.

Així mateix, i a més de la reducció de la jornada laboral, els sindicats també volen abordar en aquesta negociació els descansos setmanals, les hores extres, les vacances i qüestions relacionades amb la conciliació de la vida laboral i familiar, així com els permisos.