Pas endavant per liderar la cursa cap a l'hidrogen des de Barcelona. En paral·lel al corredor d'aquesta energia que es vol establir a través de la planta d'Enagás al Port de Barcelona i connectar cap a Marsella amb la resta de la Unió Europea, també en l'àmbit de la recerca es vol prioritzar l'hidrogen. Així doncs, l'UPC Hydrogen Laboratory de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), ubicat a la tercera planta de l’edifici C del Campus Diagonal-Besòs, en un espai de 340 metres quadrats, entrarà en funcionament al juny, quan s’acabi la primera fase de construcció. La nova infraestructura proporcionarà suport tècnic i proves de durabilitat a la indústria, desenvoluparà noves tecnologies basades en l'hidrogen (H2) i oferirà un aparador de la tecnologia de l’hidrogen per al sector empresarial i el món acadèmic.

Producte de "quilòmetre zero"

L'hidrogen i l'electricitat obtinguts al laboratori es produiran de forma local, sostenible i modular, a partir d’una planta pilot de producció d’hidrogen instal·lada al terrat del mateix edifici C. Així, el laboratori tindrà la seva pròpia micro-xarxa per optimitzar el consum i la producció d'hidrogen i electricitat. L’objectiu és arribar a generar, en la primera fase, més de 12 kW de potència elèctrica amb 24 plaques solars, 10 kW de potència elèctrica per a la micro-xarxa del laboratori a través d’una pila de combustible i, ja en la fase final, produir 20 Nm3/h (metres cúbics normals per hora) d’hidrogen amb una capacitat d’emmagatzematge de 300 Nm3 fins a 400 bars.

La infraestructura del laboratori consta de quatre estacions de proves per a equips petits, en ordre de watts; quatre estacions de prova per a equips mitjans, de fins a 1 kW; quatre estacions de prova per a equips mitjans/grans de fins a 10 kW cadascuna; i una cambra ambiental de 3x4 m2 per provar sistemes d'automoció, amb potència màxima de fins a 100 kW. L’hidrogen necessari per fer els experiments al laboratori serà produït a la planta pilot de producció. Les línies de recerca en hidrogen que es duran a terme al laboratori seran de producció, compressió i transport, emmagatzematge i ús de l'hidrogen.

Finançament europeu

Aquesta infraestructura compta amb un finançament de més d’un milió d’euros dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). En els darrers anys, la UPC ha obtingut uns 6 milions d’euros de finançament per a projectes directament relacionats amb l’hidrogen. El Centre Específic de Recerca de l’Hidrogen (CER-H2), creat ara fa un any, aglutina l'activitat de recerca de la Universitat en aquest àmbit, amb 39 investigadors de nou grups de recerca. És un centre referent que ofereix diferents capacitats tecnològiques i de recerca per tal que les empreses puguin explorar noves vies d'innovació en aquest camp: des de la producció d'hidrogen amb energies renovables (hidrogen verd) o combinant-ne l'absorció d'emissions (hidrogen blau), fins a l'emmagatzematge, la distribució i els usos finals en la indústria o el transport.

La descarbonització de la indústria i del transport és un dels reptes clau de les tecnologies de l’hidrogen per als pròxims anys. Alguns dels projectes innovadors del CER-H2 per avançar en aquest objectiu se centren a desenvolupar nous sistemes d’emmagatzematge d’hidrogen líquid, transformant-lo a combustibles líquids sintètics, com a combustible d’emissions zero per a aeronaus, crear catalitzadors bimetàl·lics per a la producció d’hidrogen verd i blau, dissenyar piles d’hidrogen per a vehicles elèctrics híbrids o crear sistemes intel·ligents de combustió d’hidrogen per descarbonitzar la indústria del vidre, cimentera, siderúrgica i ceràmica. També s’estudia l’ús de l’hidrogen com a producte químic per a la fabricació d’amoníac, amb el repte de produir-lo mitjançant hidrogen verd, sense emissions contaminants (actualment l’amoníac ja es produeix amb hidrogen, però acostuma a ser hidrogen gris, a partir de gas natural, que emet gasos d'efecte hivernacle). Així mateix, s’estudia per al seu ús com a fertilitzant o com a combustible per al transport marítim.