Si parlem dels barris més cars de Barcelona per viure, pot ser que Sarrià-Sant Gervasi, Pedralbes o La Dreta de l'Eixample siguin els que imaginem. Però en el rànquing dels 20 barris més cars per comprar un habitatge publicat aquest dimecres per Fotocasa, el primer entre els catalans està en el Baix Llobregat. Es tracta de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat, que és l'onzè barri més car per comprar un habitatge a Espanya amb una mitjana de 7.655 euros per metre quadrat, la qual cosa portaria que un pis de 50 metres quadrats costi de mitjana 382.000 euros en aquest barri. Això és gairebé tres vegades més (un 246% més) que la mitjana de compra d'habitatge d'Espanya.

A diferència d'altres anys, cap barri de Barcelona no s'ha colat entre els 10 més cars d'Espanya per comprar un habitatge i cal baixar fins al lloc 17 per trobar el primer de la capital i segon català, que és justament la Dreta de l'Eixample. Allà, un habitatge val de mitjana 7.092 euros per metre quadrat, un 220% més que la mitjana nacional.

Madrid domina el top 10 de barris més cars amb 7 d'ells ubicats a la capital, inclosos els dos primers. El més car de tots és la Castellana, al districte de Salamanca, on el preu de venda s'eleva a 10.397 euros per metre quadrat, o sigui un 369% de la mitjana nacional. Al mateix districte es troba el barri de Recoletos, número 2 de la llista amb 10.140 euros per metre quadrat.

Cal viatjar fins a la província de Màlaga, a la localitat d'Estepona, per trobar el tercer barri més car d'Espanya, amb 10.067 euros per metre quadrat. Llista i Goya, també al madrileny barri de Salamanca, el segueixen en la llista amb 8.867 i 8.341 euros per metre quadrat respectivament, mentre que Almagro, al districte de Chamberí, ocupa la sisena posició amb 8.070 euros per metre quadrat.

De Donosti a Barcelonaw

L'àrea romàntica de Donosti, amb 7.946 euros per metre quadrat, i els madrilenys barris de Sol (7.867 euros per metre quadrat) i Justícia-Chueca (7.754), tanquen el top 10 just abans d'arribar a Esplugues. Jerònims, al Retiro de Madrid, Jesús, a Santa Eulària des Riu (Eivissa), Universitat-Malasaña, de nou a Madrid, Cas Català, a Calvià (Mallorca), el madrileny Chamberí, Dreta de l'Eixmple, la platja Arenal d'Alacant, Sant Nicolau a Palma de Mallorca i l'Aparença, de nou a Madrid a Chamartín, tanquen el top 20 amb preus a partir dels 7.000 euros per metre quadrat.

Els barris madrilenys arriben a pujades del 28% respecte a l'any anterior (en el cas del barri de Lista), mentre que les Illes Balears està entre les comunitats més cares. A Barcelona, amb tot, hi ha diversos barris per sobre dels 6.000 euros per metre quadrat. Són, a més dels esmentats anteriorment, Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou (6.889), Pedralbes (6.881), Sarrià (6.624) i Les Tres Torres, on un habitatge costa de mitjana  6.156 euros per metre quadrat. La Barceloneta, amb 5.320 euros per metre quadrat, és el que més puja, un 8,2%.