Més enllà de buscar una ciutat concreta on posar nom i cognoms sempre té un factor inestable i el que pot ser avui, demà no ho és, cal fixar-se en els patrons amb els quals podem decidir-nos per un indret o altre. Així doncs, segons experts consultats per ON ECONOMIA, el més important és que tingui una bona comunicació i transport públic, que estigui relativament al costat d'una estació de Renfe I/o Ferrocarrils de la Generalitat i formi part de les ciutats que tinguin tres valors afegits com ara barris cèntrics o relativament aprop. Exemples, més enllà dels barris si ho traduïm a les ciutats, tenim Sabadell, Terrassa, Badalona o, fins i tot en els darrers temps, Rubí. 

De fet, la darrera setmana, aquest diari ha fet esment de l'auge en la demanda que hi ha per adquirir un lloguer a Sabadell amb milers de sol·licituds a través de correu electrònic per pisos que pràcticament arriben als mil euros, però no passen dels 60 o 80 metres quadrats. Així doncs, cal pensar sempre que on més rendible és, més risc d'impagament o que la zona o barri sigui de classe social mitja o baixa, també ho pot condicionar, segons fonts consultades en aquest sector i per aquest diari. El mateix passa en els locals comercials perquè és millor sempre tenir-lo llogat i no córrer riscos d'impagament. En canvi, per un local de tercera línia, cal buscar una rendibilitat més alta pels riscos possibles.

Més enllà de ciutats properes a les grans urbs, també n'hi ha d'altres amb molt potencial. Segons hem pogut saber, Palafrugell, al Baix Empordà, o fins i tot hi ha inversors que es fixen amb Castelló, al País Valencià, amb lleis més flexibles per aquest col·lectiu, però menys favorables pels qui busquen una llar. A continuació, detallem amb noms propis algunes ciutats properes a Barcelona interessants per a la inversió, segons Vivindex:

L'Hospitalet de Llobregat

És una ciutat que es troba molt a prop de Barcelona, ​​cosa que permet accedir fàcilment a totes les opcions laborals, culturals i de lleure que ofereix la capital mentre gaudiu d'un entorn més tranquil i residencial malgrat l'augment de la vostra població. Els preus dels immobles d'obra nova són molt més competitius i quant a opcions d'habitatge trobaràs cases més grans pel mateix cost que podries adquirir un pis més petit a Barcelona.

Castelldefels

Que sigui una ciutat costanera és un dels principals encants de Castelldefels, ja que gaudir del bon clima durant tot l'any és un privilegi. Però no és el seu únic punt fort. Pel que fa a les opcions d'habitatge, ofereix des d'apartaments a prop de la platja fins a cases més espaioses a barris residencials, cosa que permet trobar un habitatge que s'adapti a les diferents necessitats i pressupostos. També ofereix un ambient tranquil, oportunitats recreatives exteriors, una àmplia oferta cultural i gastronòmica. A més de comptar amb bona connexió per transport públic, és coneguda per ser una ciutat segura per als residents.

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat del Vallès es troba a aproximadament 20 quilòmetres de Barcelona, ​​fet que la converteix en una ciutat propera a la capital catalana. Aquesta ubicació estratègica permet beneficiar-se de la proximitat a un important centre econòmic i de negocis, cosa que podria impulsar la demanda de propietats i serveis a la zona. Sant Cugat és coneguda per oferir una excel·lent qualitat de vida. La ciutat compta amb una infraestructura ben desenvolupada, serveis públics eficients i una àmplia gamma d'opcions per a l'oci, la cultura i l'entreteniment. La demanda de propietats a Sant Cugat del Vallès pot ser alta a causa de la seva popularitat com a destinació residencial , la qual cosa podria suposar una oportunitat interessant per a inversors al sector immobiliari tant per a la compra de propietats per llogar com per a la revaloració a llarg termini.

Sitges

Sitges compta amb un mercat immobiliari actiu, i la demanda de propietats en aquesta zona és alta, especialment a àrees properes al mar o amb vistes panoràmiques. Això podria oferir oportunitats dinversió per a aquells interessats en adquirir propietats per a lloguer o com una opció de segona residència. A més, és coneguda per la seva animada vida cultural i els nombrosos esdeveniments i festivals, com el Festival Internacional de Cinema de Sitges. Aquests esdeveniments atrauen cada any centenars de turistes, cosa que beneficia l'economia local i possibles negocis.