Compte enrere per a les rebaixes d'estiu. Cada vegada és més comú que les firmes de moda avancin els descomptes tant al canal online com en el físic, ja que fa uns anys les rebaixes arrencaven el mes de juliol i ara algunes firmes de moda ho fan al llarg del sisè mes de l'any. De fet, oficialment a Espanya les rebaixes d'estiu engeguen l'1 de juliol, però ja són moltes les temporades en què les grans marques decideixen avançar-se.

La temporada de descomptes és clau per a la indústria tèxtil perquè és l'excusa perfecta per desfer-se del seu estoc sobrant i conviden els clients a descobrir les novetats de la nova temporada. Per aquesta raó hi ha moltes companyies que aposten per retallar els preus fins a un 50% o més. És el cas de companyies com Sfera, H&M o Scalpers, que aquest dijous passat, 20 de juny, ja van posar a la venda les peces de temporada a uns preus molt més econòmics. Altres negocis com Springfield, Women'Secret i Cortefiel també han avançat la seva data de rebaixes, amb descomptes que superen també el 50 per cent. 

Les rebaixes a Inditex i Mango a les botigues físiques engegaran el 27 de juny

En el cas d'Inditex i Mango, dos dels grans distribuïdors d'Espanya, aquest any han decidit començar les seves rebaixes dimecres vinent 26 de juny. Aquell dia els descomptes s'aplicaran només a les botigues en línia de tot el grup Inditex, que compta amb marques com Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho i Bershka. En l'aplicació mòbil de Zara i la resta de les marques, les rebaixes començaran a les 20:00 hores del 26 de juny i una hora més tard serà el torn de les botigues online. En el cas dels punts físics, no serà fins dijous 27 de juny quan les peces rebaixades apareguin als establiments presencials.

Els clients de Mango, per la seva part, podran començar a gaudir dels descomptes online el dimecres 26 de juny i a les botigues presencials el dijous 27 de juny. Tanmateix, per a aquells usuaris VIP de Mango, ja tenen disponible unes rebaixes anticipades que van començar aquest dissabte, 22 de juny.

En el cas d'El Corte Inglés, la cadena de grans magatzems ja ha començat les seves rebaixes digitals amb els seus "descomptes top", mentre que a les tendes físiques la firma ja està començant a penjar també els cartells amb descomptes.

Quan acaben els descomptes d'estiu?

Encara que el període de rebaixes sol quedar determinat per cada comunitat autònoma, en general les companyies solen estendre els descomptes fins a finals d'agost. De fet, acaben sent les mateixes marques les que decideixen quan finalitza el seu calendari de rebaixes. Així, encara que hi pot haver algunes excepcions, l'habitual és que finalitzin entre el 31 d'agost i l'1 de setembre a Catalunya. A Madrid, per exemple, els descomptes estiuencs se solen allargar fins al 21 de setembre, mentre que a la Comunitat Valenciana despengen els cartells d'ofertes el dia 5 del mateix mes.