Els preus turístics van créixer un 4% de mitja el juny en comparació al mateix mes de 2024, situant-se al capdavant d'aquest augment els vols nacions i el transport de passatgers per mar, que van encarir el seu preu un 11,9% i 7,4%, respectivament, sol el sisè mes de l'any. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), la següent pujada interanual més gran es va registrar als càmpings i albergs, que va ser del 4,4%, seguits dels desplaçaments aeris internacionals (+3,5%) i els hotels (+2,9%).
Per sota de l'increment de l'1% en el seu preu figura el transport combinat de passatgers (+0,8%), juntament amb els paquets turístics nacionals (+0,6%) i internacionals (+0,5%). Quant a l'acumulat de l'any, destaca l'encariment del 30,1% del sector hoteler i del 22,5% en els vols nacionals durant els primers sis mesos.
En el costat contrari, els paquets turístics internacionals va ser l'únic camp que va abaixar el seu preu, fins al 4,1% davant el mateix període de 2024. Així mateix, també es van encarir els allotjaments de càmpings i albergs (+4,4%), els vols internacionals (+3,7%) i combinats turístics nacionals (+3,3%).
En grau més baix, el transport combinat de passatgers tot just va apujar el seu preu amb un +0,8%, mentre que els viatgers per mar no van patir variació en comparació a juny de 2024, recull Europa Press.
Per tant, així evolucionen els preus del sector turístic a l'avantsala d'un nou estiu que es preveu rècord a Espanya, ja que les aerolínies han programat 246 milions de seients al país entre abril i octubre, un 6% per sobre del que finalment es va operar la campanya passat, any històric per al trànsit aeri.
Precisament aquesta setmana, Aena ja ha publicat xifres de passatgers dels sis primers mesos de l'any, un període en què 150,6 milions de persones van transitar pels aeroports espanyols de la seva xarxa, un nou rècord històric, també en operacions. Es van registrar 1,3 milions de vols en aquells sis mesos.