El mes de març arrenca amb una gran oferta de comptes remunerats. Els bancs estan sent molt més actius amb aquests comptes que amb els dipòsits, ja que a través d'elles poden vincular més els nous clients. Actualment, hi ha més d'una desena de comptes remunerats al mercat que ofereixen un interès d'entre el 2% i el 5%, però precisament les que més retorn donen són també les que més requisits demanen, per fidelitzar. Encara que això sí, cap cobra comissió.

El Compte Nòmina de Bankinter és el més veterà. De fet, porta al mercat des de molt abans que pugessin els tipus d'interès el 2022. El banc l'ofereix des de fa una dècada i paga fins a un 5% TAE durant el primer any i un 2% el segon. En el seu cas, el saldo màxim remunerat és de 10.000 euros i la nòmina que s'ha de domiciliar per poder obrir el compte és d'almenys 800 euros, però no és l'únic requisit. El banc també demana de tenir 3 càrrecs per rebuts al trimestre.

El Compte Vamos de Ibercaja acaba de fer un any, ja que es va llançar el febrer de 2023, i de moment no s'ha anunciat la seva retirada. El banc paga un 5,09% TAE el primer any i un 3,03% el segon sobre els primers 10.000 euros de saldo, sempre que el nou client domiciliï una nòmina o pensió superior a 600 euros, realitzi 6 o més moviments al semestre amb la teva targeta i tingui algun rebut domiciliat que s'aboni des del compte cada mes.

Unicaja també manté el seu Compte PlayStation, amb la que remunera un 5% TAE durant els dos primers anys fins a un saldo màxim de 2.000 euros. Encara que el saldo a remunerar és més baix que el dels altres comptes, demana menys requisits que els seus competidors. Sol tenir domiciliats uns ingressos d'almenys 600 euros, que poden ser nòmina, pensió o prestació d'atur.

Dins del 'top five' també hi ha el compte remunerat de Trade Republic, que ofereix una rendibilitat del 4% TAE de forma indefinida per a un saldo màxim de fins a 50.000 euros i no demana cap requisit; I el Compte d'Estalvis de Bank Norwegian, que paga un 3,7% TIN de forma indefinida pels estalvis en compte, sense saldo mínim. L'entitat no cobra comissions de manteniment ni penalitza per disposar dels diners en qualsevol moment.

La majoria de comptes remuneren entre el 2% i el 3% TAE

El compte remunerat d'EBN, que dona un 3% TAE d'interès sobre els primers 10.000 euros i de l'1,50% TAE per a la resta del saldo fins a un màxim de 50.000, continua el llistat de comptes remunerats que es poden contractar a Espanya, sense comissions, aquest mes de març.

També el Compte Contigo de Renault Bank, que remunera amb un 2,89% TAE de forma indefinida, sense condicions. I el Compte Intel·ligent d'Evo Banco, que ofereix un interès 2,85% TAE fins a un màxim de 30.000 euros, als qui la contractin abans de maig.

Openbank va eliminar de l'aparador fa uns mesos el seu compte remunerat al 5% per als que van domiciliar la seva nòmina. Ara ofereix un Compte d'Estalvis Benvingut amb què paga un interès del 2,27% TAE durant els 12 primers mesos. Des del primer euro i fins a 100.000 euros. Així mateix, premia amb 50 euros en efectiu els estalviadors que dipositin en el compte un mínim de mil abans del 25 de març i el mantinguin durant els sis mesos següents. És a dir, fins al 25 de setembre de 2024.

Targobank també ofereix als nous clients un compte remunerat al 2,53% TAE de forma indefinida, sobre un saldo màxim de 30.000 euros. I a més regala 300 euros a què domiciliïn una nòmina d'almenys 1.200 euros. Si és inferior, el regal és de 150 euros.

Mentre que Abanca remunera amb un 2% TAE a través del seu compte online sense comissions saldos de fins a 15.000 euros, i també regala 300 euros si es domicilia la nòmina.

Per la seva part, el Compte Online de Banc Sabadell, que ha estat oferint un interès del 6% TIN fins al mes de febrer als nous clients que es van donar d'alta, ha recuperat la seva anterior oferta, i paga un 2% TIN de manera indefinida per un saldo màxim de 20.000 euros.