A la ciutat de Barcelona, el 49% dels habitatges que s'ofereixen al mercat de lloguer són per a contractes de temporada. A molta distància segueix Donostia (39% del total), Girona (37%) i Badajoz (33%), que són els quatre mercats amb més d'un terç de lloguer temporal, segons un estudi elaborat per Idealista.

En el segon trimestre de 2025, el pes d'aquest tipus de lloguers en el conjunt de l'Estat va arribar fins al 15% del mercat del lloguer, amb un increment interanual de l'oferta del 26%. Per sota de la mitjana estatal hi ha ciutats com Tarragona (20%), Madrid (18%), Santander (17%), Palma de Mallorca (16%), València i Bilbao (13% en els dos casos).

A les zones menys tensionades, aquesta modalitat de lloguer temporal és pràcticament inexistent: a Ceuta i Melilla voreja el 0% i, per sota de l'1%, hi ha Ciudad Real, Palència, Guadalajara, Zamora i Lugo.

I pel que fa als grans mercats d'habitatge, més tensionats, l'increment més gran de l'oferta de temporada s'ha donat en Barcelona, que compta amb un 31% més que fa un any, seguida per Bilbao (29%), Madrid (25%), Màlaga (24%), Alacant (20%), Donostia (19%), Palma de Mallorca (15%) i València (6%).

Lloguer permanent

La modalitat de lloguer permanent també s'ha incrementat, però a un ritme molt menor perquè, en aquest primer semestre, en el conjunt de l'Estat només va pujar el 3%. Pel que respecta als grans mercats, es van produir pujades tant a Madrid (4%) com a Barcelona (2%), però, en el sentit contrari, l'estoc es va reduir a Bilbao (-7%), Palma de Mallorca (-6%), Donostia (-2%) i Sevilla (-2%). No obstant això, les reduccions més importants de l'oferta de lloguer permanent es van produir a Girona (-35%), Melilla (-31%), Lleida (-31%) i Tarragona (30%).