El vicepresident del Círculo de Empresarios Juan María Nin Génova ha assumit la Presidència d'aquesta associació empresarial per als tres anys vinents, en substitució de Manuel Pérez-Sala, que ha estat nomenat per la junta directiva president d'honor.

Juan María Nin Génova (Barcelona, 1953) és advocat-economista per la Universitat de Deusto i Master en Lleis per la London School of Economics and Political Sciences. Té experiència tant al sector públic com en el privat i el centre de la seva trajectòria professional ha estat el sector bancari, sent un dels artífexs dels processos de fusió de bancs i caixes del país.

A més, ha estat vicepresident i conseller delegat de La Caixa, Criteria i Fundació Caixa, entre juny de 2007 fins al juliol de 2014; conseller delegat de Banc Sabadell, entre 2002 i 2007, i director general de Banc Santander, fins a 2002. També ha estat involucrat en el negoci de l'energia com a membre dels consells d'administració de Cepsa, Repsol i Gas Natural, entre altres empreses.

Forma part del Patronat de la Fundació del Museu Guggenheim de Bilbao des de desembre de 2022 i ha estat patró de la Fundació d'Esade Business School, del Consell de Govern de la Universitat de Deusto, del consell d'administració de Deusto Business School i del Consell Rector d'APD. Posseeix, entre altres distincions la Gran Creu de l'ordre del Mèrit Civil, la Creu del Mèrit Policial i La Llave de Barcelona.

Canvis en la junta

Així mateix, en l'assemblea anual del Cercle s'ha renovat la meitat de la junta directiva per al període 2024-2027. Entre altres canvis, el nou president ha nomenat com a vicepresidentes Carmen Mateo i Isabel Dutilh, que serà també lletrat assessor, i ha renovat els mandats en aquest lloc d'Ana Argelich i José María López de Letona. El tresorer serà Ricardo Martínez Rico.

"Han estat tres anys difícils en què hem provat de defensar la figura de l'empresari, la importància d'unes institucions fortes i independents per garantir la lliure empresa i el lliure mercat, proposar les grans reformes estructurals que necessita el nostre país i iniciar una reflexió sobre com millorar la vida de les següents generacions", ha indicat el president sortint en el moment del seu relleu.

Per la seva part, Juan María Nin ha recalcat la importància de la institució i el seu "rellevant paper" en el desenvolupament de la societat civil a Espanya, així com la seva "permanent contribució positiva" com a centre de pensament per al "progrés" en clau de llibertat i justícia mitjançant la col·laboració amb altres institucions nacionals i internacionals, Govern i Administració i món empresarial.