Els funcionaris cobraran una pujada salarial extra l'octubre per compensar l'alça de la inflació. Els més de tres milions d'empleats públics a Espanya es veuran beneficiats en la seva nòmina amb un augment del 0,5%, després de conèixer-se la dada avançada de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCA) de setembre, publicat aquest dijous. Segons l'Acord Marc per a una Administració del segle XXI assolit el 2022 pel govern d'Espanya i els sindicats CCOO i UGT, l'ingrés addicional hauria d'abonar-se en la pròxima nòmina d'octubre i s'aplicarà amb efectes des de gener.

D'aquesta manera, el pacte salarial recull una pujada fixa del 2,5% per a aquest 2023, a la qual es podien sumar uns altres dos increments aquest any. El primer, de fins i tot un 0,5%, en funció de l'evolució dels preus i un altre, del 0,5%, segons el creixement del PIB. Les dades de l'IPCA avançat del mes de setembre, del 3,2% i que sumeixin amb la dada de 2022 més d'un 6%, han confirmat el desplegament d'aquesta primera pujada salarial variable, com havien advertit els sindicats CCOO i UGT fa dies.

"Si la suma de l'IPCA de l'any 2022 i de l'IPCA avançat del mes de setembre de 2023 fos superior al 6%, s'aplicarà un increment retributiu addicional màxim del 0,5%", va recollir la Llei de pressupostos generals de l'Estat. D'aquesta manera, segons l'acord amb els sindicats, en cas de complir-se aquesta evolució dels preus s'aplicaria "un increment retributiu addicional màxim del 0,5%".

L'acord recull que aquesta pujada "s'abonarà el mes d'octubre de 2023". A partir d'aquest moment, l'ordre de pagament haurà d'aparèixer publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i posteriorment, cada Administració (estatal, autonòmica i local) haurà de procedir a l'abonament de l'esmentada paga.

Es pot destacar que l'acord ja va propiciar un increment dels sous dels empleats públics d'un 3,5% l'any 2022. Així mateix, als nous increments de 2023 caldrà sumar-los les acordades per a 2024, per la qual cosa en total podran rebre un increment de les seves retribucions del 8% com a mínim entre els tres exercicis.