El propietari de Twitter, Elon Musk, ha recuperat el tron com la persona més rica del món, segons l'índex de multimilionaris de Bloomberg. El també conseller delegat de Tesla torna a ser la fortuna més gran després de la caiguda del 2,64% en la cotització d'aquest dimecres de les accions del grup LVMH, que ha desplaçat a la segona posició del llistat a l'empresari francès Bernard Arnault.

Segons la classificació de multimilionaris, la fortuna atribuïda a Elon Musk assoliria els 192.000 milions de dòlars (179.691 milions d'euros), amb un increment de 1.980 milions de dòlars (.1853 milions d'euros) en l'última sessió i de més de 55.000 milions de dòlars (51.474 milions d'euros) des de començament d'any.

Cauen les accions de LVMH

En el cas de Bernard Arnault, segons les dades de l'índex, la seva fortuna estimada rondaria els 187.000 milions de dòlars (175.012 milions d'euros), amb una caiguda de 5.250 milions de dòlars (4.913 milions d'euros) en l'última jornada, però un increment de més de 24.000 milions de dòlars (22.461 milions d'euros) des de començament d'any.

En la sessió d'aquest dimecres, les accions del grup francès de luxe LVMH, controlat en més d'un 48% per la família Arnault, van tancar amb una caiguda del 2,64%, mentre que les de Tesla, controlada en alguna cosa més d'un 13% per Elon Musk, van pujar un 1,38%. En el que va de 2023, els títols de LVMH es revaloren un 17% i les de Tesla un 88%.

El magnat francès Bernard Arnault va superar per primera vegada Musk en la llista de més fortunes el mes de desembre passat, coincidint amb les dificultats en la indústria tecnològica en contrast amb la bona marxa del sector del luxe. Tanmateix, davant de la perspectiva d'un refredament de l'activitat econòmica a conseqüència de l'impacte de les pujades de tipus dels bancs centrals i un menor creixement de la Xina de l'esperat, el dinamisme del sector del luxe està començant a esvair-se, la qual cosa ha llastat un 10% la cotització de LVMH des del mes d'abril passat.

Multimilionaris per països

Segons l'última llista publicada per Forbes, que reuneix a les fortunes més grans del món, per països, els Estats Units compten amb la quantitat de multimilionaris més gran, amb 735 membres de la llista, amb un valor col·lectiu de 4,5 bilions de dòlars. La Xina (inclosos Hong Kong i Macau) es posiciona al segon lloc, amb 562 multimilionaris amb un valor de dos bilions de dòlars, seguiu per l'Índia, amb 169 multimilionaris amb un valor de 675.000 milions de dòlars.

Segons el balanç de Forbes, dos terços dels 25 principals magnats del món són més pobres que l'any passat. La persona que més diners van perdre respecte a l'any anterior va ser Jeff Bezos, després de desplomar-se les accions d'Amazon un 38%. Aquesta caiguda va fer passar el creador d'Amazon de la segona a la tercera posició.