La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat la tramitació urgent d'una nova llei perquè Madrid recapti directament l'impost de les grans fortunes que ha avalat aquest dimarts el Tribunal Constitucional després de rebutjar el recurs que va presentar el govern regional.

"Ho farem com més aviat millor perquè aquesta recaptació quedi en mans del contribuent madrileny i, d'aquesta manera, l'hi puguem tornar al mateix", ha dit la presidenta madrilenya en declaracions als mitjans.

El govern de Díaz Ayuso va presentar al febrer un recurs contra l'impost temporal de solidaritat de grans fortunes del govern de Pedro Sánchez en considerar-ho "un atemptat" contra les competències de la Comunitat de Madrid.

El Constitucional ha avalat l'esmentat impost i la dirigent madrilenya ha assegurat que el seu govern no es quedarà aturat, per la qual cosa tramitaran d'urgència una reforma legislativa, una nova llei que portaran "d'urgència" a l'Assemblea de Madrid que els permeti "recaptar tot aquest impost i que es quedi a les arques madrilenyes".

Ha defensat, no obstant això, que en altres països on s'ha aplicat aquest impost ha causat danys enormes i ha insistit que "atempta contra l'autonomia fiscal de Madrid".

"El que em sorprèn és que li donin tanta independència a algunes comunitats autònomes per fer el que els doni la gana i que Madrid no pugui fer el seu amb la seva pròpia fiscalitat", ha afegit la presidenta madrilenya.