L'IOT Solutions World Congress (IOTSWC), el principal esdeveniment internacional dedicat a la transformació de la indústria a través de les tecnologies disruptives, tanca avui les portes de la setena edició després de tres jornades de gran activitat al recinte de Gran Via de L'Hospitalet.  IOTSWC 2023 ha rebut més de 15.500 visitants, un 30% més que en la passada edició, que han pogut comprovar in situ com les darreres innovacions desenvolupades amb tecnologies disruptives com l'Internet de les Coses, els Bessons Digitals, la Intel·ligència Artificial, la Realitat Augmentada i Virtual o la connectivitat 5G seran les grans protagonistes de l'adopció de noves tecnologies per part d'indústries de diferents sectors.

Xifres de rècord

Amb un total de 330 expositors, 172 conferències i sessions, i més de 250 experts nacionals i internacionals, la setena edició del saló ha consolidat el seu posicionament com a gran plataforma per a la transformació digital de tots els sectors industrials. I les referències en les firmes líders del sector situen Barcelona en el mapa mundial d'aquest sector. ABB, Amazon Web Services, Device Authority, Entrust, Emnify, Faircom, KNX, STMicroelectronics, Nozomi Networks, Relayr, Sternum, Deutsche Telekom i TxOne, entre d'altres, i ponents com Séan O'Reagain, cap adjunt de la Unitat d'Indústria 5.0 de la Comissió Europea; Jessica Poliner, director executiu de Relayr; o Michael Grieves, director executiu i científic en cap del Digital Twin Institute, considerat el pare dels Digital Twins, han fet possible una de les millors edicions de l'IOTSWC.

Però també els governs dels estats membre de la Unió Europea aprofiten un aparador com aquest per promocionar l'impuls regional que donen en el camp tecnològic. A tall d'exemple, França compta amb un dels espais més grans on presenta les seves novetats i les situa amb el seu lloc de procedència, des d'Occitània fins els Alps; i Alemanya, sota el segell Bavaria, promociona els seus avenços més potents d'aquest land.

El seu director, Roger Bou, ha assenyalat que “el 2023, IOTSWC ha registrat una alta participació de professionals de perfil alt i executiu que han pogut descobrir les solucions i tecnologies que les empreses expositores han mostrat a l'esdeveniment per contribuir a la digitalització de la indústria”. En aquest sentit, el president de l’IIC, Bill Hoffman, ha afirmat que “l’assistència i les interessants novetats presentades han fet de l’edició de 2023 una de les millors de la historia del certamen”.

La temàtica de la ciberseguretat

La quarta edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per Fira de Barcelona i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, ha posat de manifest la importància que té la ciberseguretat com un dels reptes més crítics als quals s'enfronta un món cada cop més digitalitzat. El BCC ha comptat amb companyies com Cloudflare, Fortinet, knowbe4, ManageEngine, S21sec, SentinelOne o Telefònica Tech. A més, l'esdeveniment va organitzar un Hacking Village amb tallers i activitats, incloent-hi diverses competicions de hacking ètic. La propera edició d'IOT Solutions World Congress i Barcelona Cybersecurity Congress tindrà lloc del 21 al 23 de maig al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Després de l'èxit de la primera edició simultània de l'Integrated Systems Europe (ISE), la fira de sistemes audiovisuals més gran d'Europa, i l'IOTSWC el 2022, tots dos certàmens han decidit continuar celebrant-se de manera simultània. Malgrat tot, l'ISE tancarà les seves portes un dia després, el proper divendres.