Xavier contra Xavier. L’economista de Harvard contra el filòsof i gestor cultural. Sala-i-Martin contra Fina. Més enllà del nom, tenen una altra cosa en comú: tots dos són col·laboradors habituals dels mitjans de comunicació catalans. Per això sorprèn que el motiu de la disputa sigui que el segon acusa el primer de sortir massa a TV3.

Xavier Fina captura Tv3

TV3

Pilar Rahola i Xavier Sala-i-Martin són presentats “com oracles” a la televisió pública catalana, opina Fina. “Amb ells, situem la normalitat molt a la dreta”. Unes paraules que han indignat l’economista del Maresme nacionalitzat estatunidenc. “Aquest vailet que surt cada setmana a TV3 durant dues hores, m’acusa de tenir massa espai a TV3. Com el definiríeu? Cínic? Mentider? Sectari? Amargat? Cap de suro?”. Dues hores setmanals al programa Tot es mou, que contrasten amb el parell d’hores que Sala-i-Martin assegura que sumen les seves aparicions dels darrers dos anys.

Per no estar d’acord, els Xaviers no coincideixen ni quan expliquen qui va ser el primer que va bloquejar l’altre a Twitter, el canal per on s'esbatussen.

Com faran les paus, si no es segueixen entre ells?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat