Aturin màquines. No s'està parlant prou d'un abús i un càstig que frega la tortura més abjecta a un adolescent de Marbella. El seu pecat, cridar 'Viva España' per la megafonia del seu institut, mentre llegia un fragment de la Constitució. Era la forma del centre educatiu per commemorar la celebració de la carta magna espanyola: llegir els seus articles. El noi es va deixar anar, imbuït pel fervor patriòtic que desprèn la llei de lleis de l'estat, i va acabar la lectura de l'article 14 (sortosament no era el 155) amb un 'viva España' que li va sortir de l'ànima. També es va sortir del guió establert pels responsables de l'institut, i el van amonestar. Bé, si llegeixen la notícia de 'l'incident' a mitjans com la COPE, es trobaran amb una altra realitat: no va ser una amonestació, sinó un "càstig sever". Aha. La imaginació és capritxosa. Molts ens imaginàvem al pobre noi penjat dels polzes a les cistelles de bàsquet del pati. O passant-se hores de genolls, braços en creu i sostenint exemplars molt pesants de la constitució. Vaja, alguna cosa que lligués amb "sever". La realitat, però, és una altra.

severo castigo viva españa COPE.es

parte convivencia viva españa marbella cope

parte convivencia viva españa marbella cope.es

Anem a pams. L'estudiant en qüestió ha estat sancionat per sortir-se del guió i no fer cas de les indicacions del centre. La professora al càrrec de l'activitat ho va trobar fora de lloc, i va obrir un "parte de convivencia", en el que deia que l'alumne va afegir l'arenga "aprovechándose de un espacio común destinado a una actividad del centro con un contenido concreto para lanzar un mensaje particular". El pare de la criatura fuma en pipa:  "Me parece inadmisible, sobre todo en el contexto político que estamos viviendo donde se pisotea el nombre de España por todas partes”. També desbarra en victimitzar el seu fill, a qui assegura que tracten pitjor que als menors no acompanyats. Potser no s'ha enterat de la granada contra un centre de menors. L'home ho arrodoneix disparant contra el director del centre, d'origen francès, que va considerar que el missatge podia incitar a l'odi i a la divisió. La resolució, una falta lleu sancionada... amb un dia sense anar al pati. Sí, han llegit bé, un dia sense pati. Com serà la cosa de greu que fins i tot Arturo Pérez Reverte ha sortit en defensa del jove patriota. 

arturo perez reverte europa press

Arturo Pérez Reverte Europa Press

jura bandera Carles Palacio

Jura bandera Carles Palacio

A partir d'ara, l'enciclopèdia definirà crueltat amb el nom del xaval i el de l'institut de Marbella. I que ningú gosi tornar a dir que la sentència al Procés va ser injusta i desproporcionada, si us plau. Esperem el que hagi de dir Amnistia Internacional. Potser triga en emetre una valoració, sí, però coneixent el respecte espanyolista per la oenagé, hi haurà marro. En fi. Coses de la COPE i els seus adlàters.