És tan ridícul, tan mal educat i de tal ximpleria que costa de creure que darrera del perfil @tabarnesa_feliz i del nom Marta Serra hagi una persona real. Una periodista a l'atur que es presenta d'aquesta manera a les xarxes socials, pregant una feina al panorama mediàtic després de que l'acomiadessin del digital Barcelona Hoy. "Estoy buscando trabajo. Soy redactora y maquetadora (Universidad Rey Juan Carlos). Hice un posgrado en la misma facultad de Fuenlabrada. He trabajado en El Periódico (prácticas), la Cope y en Barcelona Hoy. Disponibilidad inmediata. Urge. Tengo un niño." La noia té un 'carrerón', no hi ha cap tipus de dubte. I bé, fa servir tota l'artilleria, criatura inclosa, per intentar estovar el cor del lector. Però hi ha un detall que converteix una curiositat en una provocació abjecta (si és que abans no ens havíem adonat del nom tuitaire de la usuària): la fotografia que acompanya el text, insultant l'independentisme català amb la famosa frase d'un mosso de tuf unionista. Vaja, el leitmotiv del seu compte de Twitter.

boadella tabarnia twitter

Boadella Tabárnia twitter

Repassant la piulada, i prenent distància sobre la seva versemblança, ja que coneixem a la colla de Boadella, Guasch i companyia, potser que sí, que existeix aquesta 'periodista' tan objectiva i respectuosa. Molt bé, amiga Marta Serra. Vas bé. Tot i que, si ens ho permets, t'has equivocat de destinatari: al digital ultra de l'exmarit d'Ana Rosa hi falta gent, els han d'inventar. I ves per on, ara que parlem de Quintana, li pots enviar el teu currículum, segur que impressiones a la de Telecinco. Ara bé, 'bad news': hi ha periodistes (dels de debò) que al·lucinen amb el teu mètode per trobar feina i poder alimentar el teu fill. És Suso de Toro. Feina no te'n donarà, però si una repassada ben maca. Que la gaudeixis.

Potser el periodisme no és el que millor fas, companya, almenys si el conceps com l'aprenenta de Javier Negre. Tens més futur com humorista. Per cert, que no saps que Ciudadanos i Tabàrnia van patir un greu terratrèmol el 10-N? Veuràs la cara que se't queda amb la tassa de "Tabárnia no existe...".