Madrid celebra la Cimera Mundial del Clima i els aparells de l'estat s'esforcen per semblar els més ecològics, sostenibles i conscienciats del planeta. Per exemple, la Guàrdia Civil, més verds que el seu uniform. La Benemèrita lluita decididament contra el canvi climàtic, reduint les emissions dels seus vehicles. Hi ha un vídeo viral que ho demostra. Llàstima, però, que sigui un acudit tuitaire: la forma en la que han batejat la gravació d'uns agents empenyent un cotxe (avariat o sense benzina) a un polígon industrial. La imatge és anecdòtica, sí, però si la combinem amb els comentaris 'del director' que enregistrava l'escena s'eleva a una altra categoria, fent recordar Berlanga: "Ea, chavalé, ahí ahí ahí...empuja, empuja, arranca, quillo, arranca!" o el més eloqüent "tiene cojones. Esto pasa por tener a los rojos en el gobierno. Esto con Vox no pasaría".

guardia civil empenyent cotxe 2 @gobernoalem

Guàrdia Civil empenyent cotxe @gobernoalem

Com poden imaginar, la publicació ha desfermat un tsunami de reaccions d'allò més divertides arran de l'episodi còmic, sucant-hi pa entusiasmats. Des de qüestionar la política de zero gasos contaminants "con el esfuerzo algún gas se escapa", assenyalar infraccions de trànsit "empujando el coche en una rotonda" o obrir un debat sobre si el cotxe és hibrid, dièsel, de benzina o de "tracción animal". Tampoc s'escapa de la repassada el comentarista 'cuñao', és clar, per frases com "que la guardia civil se vea en esto de empujar el coche...vamos hombre por favó"

guardia civil empenyent cotxe @gobernoalem

Guàrdia Civil empenyent cotxe @gobernoalem

Los rojos, separatistes, feministes, etcètera tenen la culpa de tot, segons l'ideari dels ultres: fins i tot, quedar-se sense benzina o espatllar el cotxe. Quina creu.