Ferran Adrià ja té el seu “león come gamba”, un plat elaborat amb la millor de les intencions però que ha acabat generant una allau de comentaris irònics i burles a les xarxes socials. Es tracta del “dúo de mejillones”, dues receptes de musclos d’escassa dificultat que el cuiner català, considerat un dels millors del planeta, ha publicat al seu compte de Twitter com un nou capítol de Comer bien alimenta el alma, la sèrie de vídeos de cuina a casa que ha gravat durant el confinament.

Ferran Adrià chef cuiner - Sergi Alcazar

Sergi Alcàzar

L’escena és la següent. El xef d’El Bulli obre una llauna de musclos en conserva. “Los ponemos aquí”, explica mentre els col·loca en fila en un plat. “Voilà! Aquí tenemos los mejillones”. Això és tot. Després agafa l’escabetx i el barreja amb el líquid d’uns altres musclos que “me sobraron del otro día”. En acabat ho vessa tot sobre el segon plat de musclos: “Lo vamos a dejar 4 o 5 horas para que, poco a poco, se vaya escabechando”. Els seus seguidors no saben si estan veient un vídeo d’en Ferran Adrià o de la seva imitació del Polònia de TV3:

Entre tants comentaris sorneguers, també n’hi ha algun que el defensa. Com el de l’expert gastronòmic basc Txaber Allué, que assegura que la crítica li sembla “exageradíssima”:

Mai abans uns simples musclos havien generat tant debat.