Ja tenim enfrontaments de quarts de final de la Copa del Rei. Hi ha un de molt especial i que la Casa Reial i el Rei Felip han viscut unes quantes vegades. Athletic-Barça. El record, però, és amarg: són partits en els que van haver d'aguantar sonores xiulades a l'himne nacional per part de les aficions basca i catalana. Una ofensa per a l'espanyolisme i una tradició festiva i reivindicativa per aquells que la practicaven. Tot i les maniobres d'institucions i de mitjans de comunicació, les ensordidores xiulades van ser espaterrants, sobretot tractant-se de la final de la competició. Ara, però, els dos equips es trobaran en les eliminatòries prèvies a partit únic a Bilbao. Felip i l'unionisme respiren alleujats: A San Mamés no sonarà ni l'himne ni la protesta, perquè tampoc hi serà a la llotja. Quin descans. 

Final Copa Rei Felip Telecinco

Final Copa Rei Felip Telecinco

El "premi" és per partida doble. Perquè només saber-se de l'emparellament, ha començat el degoteig de missatges d'ultres que assenyalen, precisament, que l'eliminatòria deixarà fora un dels dos equips que més detesten. Uns per "filoetarres", els altres per "lazis". Així funciona el cervell de l'unionista mig. Ergo, si un dels dos queda fora, vol dir que s'asseguren que o Barça o Athletic no repetiran l'ultratge a la tonada patriotera. Un consol que deixa a la vista la coïssor que això els produeix. 

Aficio barça COPA

Sempre es parla de sorteigs amb "boles calentes". Espera't que no hagin tornat a aparèixer a la Federació per anar fent la feina als interessos propagandístics de la marca Espanya. Els vassalls del futbol protegint el seu amo? O és el regal d'aniversari al cap de l'estat?