Els toros, l’Alhambra, la paella, la Roja, els turistes bevent sangria, un “relaxing cup of café con leche”... i l’himne sense lletra. De símbols, Espanya en té un munt. El darrer de la llista, amb un handicap evident per als que els agrada cantar. Marta Sánchez ha intentat posar-hi remei i n’ha escrit la lletra. Tot i que sense massa èxit. La majoria d’espanyols passen del “rojo, amarillo, colores que brillan en mi corazón” de la cantant gallega i prefereixen entonar l’himne amb uns acords que sí que coneix tothom: “Lo, lo, lo...”. Entre aquests, l’extriunfito andalús David Bisbal.

Marta Sánchez EFE

EFE

david bisbal gtres

GTRES

El cantant d’Almeria és un gran patriota espanyol. “Siempre es un honor saludar a nuestro querido Rey de España y personalment es un orgullo llevar esta maravillosa bandera por todos los países donde tenemos la oportunidad de cantar”, afirmava fa uns mesos, després de l’actuació a la final de Copa entre el Barça i el València. Unes paraules que Bisbal va deixar escrites al maig al seu compte d’Instagram i que van provocar la fúria dels seus fans republicans. I ara hi torna, també a les xarxes socials, amb un vídeo homenatjant la Corona: així és com sona la Marxa Reial d’en David Bisbal.

Completament suat, després de fer esport al gimnàs, i a crits. A Bisbal li ha agafat una calorada i ha acabat demostrant així el seu “ardor patriótico” a Instagram stories. Les reaccions al vídeo del cantant, immediates: “M’he hagut de tapar amb el coixí” o “Ahora mismo mi fractura con España es insalvable” són algunes de les respostes a l’himne viral d’en David Bisbal.

rei felip vi david bisbal instagram

@davidbisbal

Algun extriunfito català que s’animi ara a cantar Els Segadors?