Situem-nos: Garrucha, una localitat costanera d'Almeria de 9.000 habitants, on el seu gran tresor s'extreu del mar: La gamba vermella, cosina-germana de la de Palamós, Dénia o la Barceloneta. Molt sabrosa, vaja. A Garrucha governa una alcaldessa del PSOE, la María Antonia López Cervantes, que vol repetir a les eleccions del 26-M... i que s'ha trobat amb l'agressiva campanya del candidat de Ciudadanos, David Franco López. L'home vol la vara de batlle del seu poble i per aconseguir-la, ha copiat l'estratègia que el seu líder, Albert Rivera, va fer servir el 2006 per presentar-se en societat: Despullar-se davant l'opinió pública. Molt original, sense cap mena de dubte, tot i que hi ha diferències. Franco, més pudorós que Rivera, tapa les seves intimitats no només amb la mà, sinó que també (per si de cas) ha afegit una taronja. "El naranjito", sí. 

David Franco Lopez   Telecinco

Telecinco

Diuen els cronistes locals que la fotografia ha esvalotat la localitat andalusa, "que no se habla de otra cosa". Però, de quina cosa? De la "coseta" que tapa a consciencia? Si el que volia era demostrar, com Rivera fa 13 anys, la seva "transparència i manca de complexos", Franco ha errat i de valent. No només pel zel amb el que dissimula el seu apèndix, sinó perquè ha sucumbit a les reaccions dels veïns del poble i dels usuaris de les xarxes socials, on ja no queda ni rastre de la fotografia. És a dir, que ni transparència ni manca de complexos

Albert Rivera despullat @parodiadeloabsurdo

@Parodiadeloabsurdo

A banda de la gratuïta i qüestionable campanya publicitària, el que resulta molt fastigós de la fotografia és la posada en escena. Una habitació desordenada, amb el llit desfet, amb un (sospitós) comandament de televisió entre els llençols, la roba penjada d'un clau a la paret, la postura del "model"... Fins i tot, la marca del banyador fa mal a la vista. Tot plegat, impropi d'un aspirant a regir qualsevol ciutat del planeta, ja sigui real o imaginària. David, millor que t'haguessis esforçat més en pensar com guanyar-te la confiança i el vot dels teus veïns. I sobretot: queda't amb la gamba vermella, que "el naranjito" no t'afavoreix gens.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat