Són moltes les coses que no podem escollir en aquesta vida. La família n’és una. El nom, una altra. Malgrat que quan naixem ens n’imposen un que, en principi, és per sempre, hi ha qui se’l canvia quan es fa gran. I és que el nom és una formalitat que es pot acabar convertint en una tortura. Una rima fàcil o dir-se exactament igual que algú àmpliament detestat poden convertir un nom en una càrrega, un suplici. L’actriu espanyola Alicia Rubio en pot donar fe.

alicia rubio efe

EFE

La intèrpret madrilenya és famosa per sèries com ‘Mar de plástico’ i ‘Amar es para siempre’, i pel·lícules com ‘La gran familia española’. I ara també per compartir el nom amb una diputada de Vox. L’altra Alicia Rubio, la ultradretana, s’ha fet tristament coneguda per un discurs lamentable a l’Assemblea de Madrid, comparant el càncer amb el feminisme: “Lo que realmente empodera es coser un botón”, sentenciava fa uns dies al parlament autonòmic.

Les dues Alicia Rubio no comparteixen res més que això, el nom. No tenen res a veure en cap altre aspecte. Ideològicament, encara menys. Però a les xarxes socials, una infinitat d’indignats pel discurs anti-feminista de la política de Vox les confon. Fins al punt que l’actriu ha hagut de demanar públicament que la deixin tranquil·la, que ella no és l’Alicia Rubio que busquen i que no li enviïn més missatges:

El perfil de l’Alicia Rubio de Vox és un altre. A Twitter, la política d’extrema dreta es fa dir @NoALaIdDeGenero (no a la identitat de gènere, deixant clara la seva postura sobre el tema). L’actriu, en canvi, s’anomena @Aliciarub.

alicia rubio vox twitter

alicia rubio actriu twitter

Ara ja ha quedat clar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat