L’ABC vol denunciar un cas de discriminació lingüística però acaba fent un ridícul antològic. Què pensaríeu si us diguessin que una nena no pot anar d’excursió amb l’escola perquè el pare és castellanoparlant? Una barbaritat que el diari de la dreta assegura que ha passat en un col·legi d’Alacant. “Mi hija no puede ir de excursión escolar porque su padre habla en castellano”, titulen. El que passa és que la història que hi ha al darrera dista molt d’aquesta afirmació.

El pare d’una nena alacantina de 8 anys va rebre, fa uns dies, una sol·licitud perquè autoritzés la petita a fer una sortida amb els companys. El text estava escrit en català i castellà. Però la versió castellana tenia alguna falta d’ortografia i ell va perdre el nord: va exigir que li enviessin una altra vegada, sense errors. Segons les seves explicacions, la direcció del centre s’hi va negar. Total, que la menor es va quedar a classe mentre els seus amics eren fora divertint-se. El pare es victimitza i acusa el centre d’hispanofòbia. A la xarxa, els lectors haters de l’ABC es freguen els ulls, incrèduls:

Per fer-s'ho mirar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat