Amb gairebé dos milions d'habitants, Hamburg no només és la segona ciutat més gran d'Alemanya, per davant de Munich, sinó també la ciutat no capital més gran d'Europa, superant Barcelona per uns centenars de milers. En realitat, la mida tampoc no és el més destacable d'una ciutat, però et diem aquesta dada com una mostra de les sorpreses que guarda aquesta ciutat, que ofereix molt més del que creus.

En primer lloc, té una energia juvenil en un context del vell món. Si bé compta amb els evidents avantatges alemanys, com els passejos en bicicleta, la cervesa, les salsitxes i el massapà, Hamburg atreu un grup de joves empresaris per contrarestar l'escena creativa de Berlín, i és la casa d'empreses com Google, Facebook, Twitter, Microsoft i Dropbox. És també la capital mediàtica i musical del país. Descobreix tot el que pots fer durant un cap de setmana llarg.

🗺️ Com gaudir d'un cap de setmana a Montpeller

✈️ Com esprémer un viatge de tres dies a Nàpols

Filharmònica de l'Elba

Aquesta obra mestra arquitectònica és la postal d'Hamburg. És difícil imaginar la ciutat sense aquesta corona al seu port, el segon més gran d'Europa, per cert, després del port de Rotterdam, i un dels vint més grans del món. Elbphilharmonie atreu talents de tot el món i t'assegura una vetllada elegant que hauràs de reservar amb temps. També pots reservar una visita a la plaça de l'edifici per gaudir de les vistes panoràmiques davant el mar, si no tens temps per a un espectacle.

Passeig amb vaixell pel port d'Hamburg

Ja que ets al port, no deixis de pujar a bord d'un vaixell que et porta, a través dels canals i el port industrial i al llarg del port, a una experiència extraordinària: una nova perspectiva d'Hamburg que mai no podries veure a peu. També pots fer una altra excursió amb vaixell pel proper llac Alster, de dia o de nit, fruint d'un vi, de l'agradable balanceig de l'aigua i del panorama.

Carrer Reeperbahn

Si et ve de gust gresca, ves-te'n a St. Pauli, el barri roig de la ciutat, i gaudeix de la seva vida nocturna. L'ideal és deambular pel llarg i tortuós carrer Reeperbahn i viure les fires de carrer, els festivals i les files de bulliciosos bars. No et perdis la vista des de Landungsbrücken, el moll flotant, i assegura't d'explorar els carrers laterals a la recerca de pubs, que compten amb una mica més de tranquil·litat i tots els vicis habituals.

Laeiszhalle

Si bé l'Elbphilharmonie és la nova joia de la corona, Laeiszhalle ha organitzat concerts durant més d'un segle, i encara ho fa. Com més, millor, sobretot perquè ambdós salons estan a càrrec de la mateixa empresa. Laeiszhalle allotja la Simfònica d'Hamburg, a més d'una llista dinàmica d'artistes visitants.

Elbphilharmonie de Hamburgo / Unsplash
Elbphilharmonie d'Hamburg / Unsplash

Altstadt i Neustadt

La Ciutat Vella i la Ciutat Nova: aquests dos barris adjacents es complementen bé entre si. És cert que Neustadt no és tan nou, ja que compta amb una arquitectura del segle XVII, però allotja gran part de les botigues i restaurants exclusius de la ciutat. Altstadt, d'altra banda, exhibeix els edificis més antics d'Hamburg, com l'ajuntament neorenaixentista, així com les ruïnes de l'Església de San Nicolás.

Canals i port de Speicherstadt

Aquest districte de magatzems del segle XIX és el més gran del seu tipus, però encara més impressionant és que està construït als canals d'Hamburg. És un passeig molt romàntic, especialment perquè ara està ple de cafès, museus i restaurants. Desvia't camí a Miniatur Wunderland, l'atracció turística més gran de la ciutat, amb miniatures de models de trens, aeroports i ciutats.