La Gran Muralla Xinesa és l’estructura construïda pels humans més llarga del món, s’estén vora els 7.000 km. Des de Pequín es pot anar a diferents trams de la muralla i de diverses formes.

Trams com Badaling o Mutianyu són dels més populars, propers a la capital i reformats, mentre que Huanghua Cheng, Simatai i Jinshanling són trams allunyats de la massificació turística, però més difícils de recórrer per l’erosió i el temps que han passat sense reconstrucció.

Com arribar al tram de Mutianyu

Aquí t’indicarem com arribar fins a la secció de Mutianyu amb transport públic, des de Pequín, sense haver de passar per operadores turístiques. Si estàs pensant a viatjar a la Xina, reserva't un dia sencer per fer l'excursió. Aquest tram, tot i ser dels més populars, concentra menys visitants que Badaling i es troba a uns 80 quilòmetres de la capital.

Elaboració pròpia, My Maps de Google Maps

Tot i que és cert que la majoria dels autobusos no tenen cartells amb traducció a l’anglès, utilitzar aquest mitjà de transport ens pot ser molt útil, no solament pel seu baix cost (entre 30 o 50 cèntims en cas d'interurbà) sinó perquè arriben a tot arreu. 

Per saber quins autobusos pot agafar per moure’t, una bona recomanació és utilitzar una aplicació de mapes xinesa, com poden ser Baidu o GaodeGoogle Maps, el servidor que segurament utilitzes actualment, no té permís per accedir als mapes del govern xinès i, per tant, et podràs trobar localitzacions que tenen errors de posició. 

El recorregut de Pequín a la secció de Mutianyu amb autobús

Per anar fins al tram de Mutianyu has d’agafar el bus número 916 que surt de l’estació de Dongzhimen. Hi ha dos tipus de 916, l’exprés i el normal. L'exprés tarda una hora fins on has de baixar, mentre que el normal en tarda dues. Els dos porten al mateix lloc i tenen un preu aproximat d'entre 15 i 20 iuans (uns 2 euros). 

Un cop al bus, hauràs de baixar a Huairou Beidajie i, travessant el carrer, trobaràs una altra parada. D’allí en surten uns altres de més petits que arriben gairebé a l’entrada d'aquesta part de la muralla. Els busos H35 i H24 et deixaran just a l’entrada, mentre que l’H36 i lH23 ho faran uns 500 metres més avall. Aquests minibusos tenen un cost de 2 o 3 iuans (30 cèntims). 

Si agafes l’H36 o l’H23, l’autobús et deixarà en una espècie de base on hi ha botigues de records, restaurants i espais on comprar bitllets. Des d’aquí recomanem no comprar res fins a arribar a l’oficina de tiquets oficials, però des d’aquesta base de Mutianyu tens l’opció d’agafar un bus llançadora de 15 iuans (2 euros). Caminar fins a l’entrada és una passejada d’uns 20 minuts.

En total, el recorregut sencer el pots fer entre dues hores i dues i mitja, depenent de com et trobis la combinació dels autobusos. 

Un cop estiguis a l’entrada, els tiquets et costaran 45 iuans i tindràs diverses opcions per pujar dalt de la muralla: telecadira, telefèric o a peu. El telefèric i el telecadira et costaran 80 iuans (10 euros) d’anada o 120 d’anada i tornada (15 euros).

La baixada de la secció de Mutianyu també la pots fer en tobogan, per 80 iuans (10 euros). Si ets adult, pots baixar sol o amb un nen d'acompanyant. Una opció ideal si viatges amb els fills. 

Toboggan ride at Mutianyu section of Great Wall of China

Fotografia: David Berkowitz, Wikimedia Commons

 

escales muralla merce

La pujada a peu es pot fer dura, ja que és una bona estona i tot són escales. L’experiència, però, recompensa. I les vistes de després, encara més!

muralla xinesa merce

Si estàs pensant a visitar el país, et donem cinc consells bàsics per viatjar a la Xina, els monuments que no et pots perdre de Pequín i què veure durant la teva visita a Xangai.