Joaquín Domínguez Portela. Streamer gallec de 31 anys més conegut com el Xokas. Tres milions de seguidors a Twitch... Però per molts seguidors que tingui a xarxes, li manca una cosa, decència. Ara, de miserable i abjecte en va sobrat. És el perill amb el qual ens trobem sovint amb bona part d'aquests streamers, influencers, youtubers i d'altres espècimens acabats en ers, que sovint confonen tenir una cadira d'aquelles últim model, caríssimes, per jugar a videojocs, des d'on es graven el que diuen, amb un púlpit diví des d'on poden dir el que els hi surti del monyo perquè tothom els hi rigui les gràcies i els hi vagi dient què bons que són i bla, bla, bla... Tanta adoració per part de tants milions de seguidors els hi ha fet que el seu cervell s'atrofiï i no tinguin una mínima cura a l'hora de banalitzar, frivolitzar o directament, dir estupideses denunciables perquè els quatre palmeros (o els milions de palmeros, tant se val) els hi facin copets a l'esquena.

elxokas 148606985 247684740185825 4625400783885176764 n
El Xokas / @elxokas

La penúltima va ser, recordaran, banalitzar en un directe de Twitch la cultura de la violació. Tot un eufemisme, de fet, perquè abusar d'una altra persona de cultura no en té res, i sí molt de denunciable. Explicar batalletes sobre què han fet o han deixat de fer els amiguets a les discoteques amb algunes noies que anaven begudes o que havien pres alguna substància és d'una poca alçada moral que esgarrifa. Explicava, tot orgullós, què feia algun amic seu a la discoteca: "Eso es un trucazo, hay mucha gente así. Yo tengo colegas que no beben y que eran muy así, de ir a ligar con las pibas y que, además, se divertían mucho llevándose a pibas que estaban colocadas y tal, que ellas estaban bailando, y él no estaba colocado. Un crack. Entonces, para él era muy fácil ligar porque, claro, para una tía que generalmente te vería como un 4, te ve como un 7 porque está colocada. Y tú aun encima estás sereno y mides perfectamente tus palabras... ¡Chupao! En vez de estar babeando y cayéndote contra la columna. Claro, él bebía unos zumitos y tal y a tomar por culo, de puta madre. Salía a ligar con nosotros y se iba con una piba siempre. Un crak, un puto pro, es que es todo... A río revuelto, ganancia de pescadores". Fastigós.

elxokas 244555441 246738733945182 5878909431554389768 n
El Xokas / @elxokas 

Ara, el Xokas ha estat protagonista indirecte a Eurovisió 2022. Per què? Per l'actuació de Romania, del grup WRS i el tema amb frases en castellà Llámame. Immediatament, molts s'han fixat en un dels ballarins, clavadet a l'streamer. La xarxa, desfermada:

Sincerament, ens quedem molt més amb el ballarí de Romania que amb el Xocas original. Segur que com a mínim el ballarí no diu les estupideses que deixa anar ell per la boca.