Joaquín Domínguez Portela. Streamer gallec de 31 anys més conegut com el Xokas. Tres milions de seguidors a Twitch... Però per molts seguidors que tingui a xarxes, li manca una cosa, decència. Ara, de miserable i abjecte en va sobrat. És el perill amb el qual ens trobem sovint amb bona part d'aquests streamers, influencers, youtubers i d'altres espècimens acabats en ers, que sovint confonen tenir una cadira d'aquelles últim model, caríssimes, per jugar a videojocs, des d'on es graven el que diuen, amb un púlpit diví des d'on poden dir el que els hi surti del monyo perquè tothom els hi rigui les gràcies i els hi vagi dient què bons que són i bla, bla, bla... Tanta adoració per part de tants milions de seguidors els hi ha fet que el seu cervell s'atrofiï i no tinguin una mínima cura a l'hora de banalitzar, frivolitzar o directament, dir estupideses denunciables perquè els quatre palmeros (o els milions de palmeros, tant se val) els hi facin copets a l'esquena.

elxokas 156616836 244386250655184 8142641533535579759 n

El Xokas / @elxokas

Aixoplugats a l'estudi de casa seva, davant l'ordinador, ningú filtra les bestieses que de tant en tant deixen anar. El problema és que no les filtren ni ells mateixos i que no només això, s'hi recreen. La penúltima, banalitzar en un directe de Twitch la cultura de la violació. Tot un eufemisme, de fet, perquè abusar d'una altra persona de cultura no en té res, i sí molt de denunciable. Explicar batalletes sobre què han fet o han deixat de fer els amiguets a les discoteques amb algunes noies que anaven begudes o que havien pres alguna substància és d'una poca alçada moral que esgarrifa. "Yo cuando salía con mis colegas de joven bebía zumos y me hacía amigo de las camareras". Potser ell feia això, però es vanta de l'estratègia o la tàctica que feien servir alguns amics seus per lligar. Però el verb que s'hauria d'utilitzar no té res a veure amb lligar. Lligar és parlar amb una altra persona, agradar-se, intimar, xerrar, passar-s'ho bé i de mutu acord, que passi el que vulguin que passi... Aprofitar-se d'una altra persona que no controla ni què fa ni res, té un altre nom.

elxokas 272071171 432292245259769 5795772743405657497 n

El Xokas / @elxokas

"Eso es un trucazo, hay mucha gente así. Yo tengo colegas que no beben y que eran muy así, de ir a ligar con las pibas y que, además, se divertían mucho llevándose a pibas que estaban colocadas y tal, que ellas estaban bailando, y él no estaba colocado. Un crack. Entonces, para él era muy fácil ligar porque, claro, para una tía que generalmente te vería como un 4, te ve como un 7 porque está colocada. Y tú aun encima estás sereno y mides perfectamente tus palabras... ¡Chupao! En vez de estar babeando y cayéndote contra la columna. Claro, él bebía unos zumitos y tal y a tomar por culo, de puta madre. Salía a ligar con nosotros y se iba con una piba siempre. Un crak, un puto pro, es que es todo... A río revuelto, ganancia de pescadores". Fastigós. Preferim no mostrar el personatge aquest vomitant barbaritats i mostrar, en canvi, el que li han dit des d'algun mitjà, on algú ja li ha dit quatre coses ben dites, com José Luis Sastre, el substitut d'Àngels Barceló a la Cadena Ser aquests dies:

Qui també li ha deixat clar què pensa d'ell ha estat la Laura Fa. La periodista catalana, sempre oportuna, sempre alçant la veu quan toca, sempre disposada a no callar, li ha deixat clar què en pensa en un Stories: "Cultura de la violación! ¿Hace falta mucho más para cerrarles el acceso a las redes a estos desechos de hombres? Que te pires Xokas!!! Unfollw masivo YA!!".

tuit laura fa

Facin-li cas. Unfollow immediat a aquest personatge.