Toni Cruanyes és, a banda d'un dels periodistes més estimats de TV3 i un professional de cap a peus, al capdavant del programa més seguit pels espectadors catalans, el seu TN Vespre, una persona amic dels seus amics, que s'emociona i ens emociona amb les demostracions públiques de carinyo cap a la que gent que estima. Que li ho preguntin a la seva companya als esports del TN, una Maria Fernández Vidal a qui va acomiadar de manera molt sentida quan va començar la baixa per maternitat i a qui va rebre amb els braços oberts quan es va reincorporar a la feina uns mesos després.

Cruanyes sempre té paraules boniques i d'escalf cap a les persones que treballen colze a colze amb ell. Són moltes hores a la setmana, molts dies treballant junts, moltes estones on el bon rotllo, la professionalitat, el talent i els somriures són la tònica habitual. Mirin si no, aquesta imatge sensacional al costat d'un dels tècnics de so de TV3, l'Emili, o al costat de l'Esther Ortega abans d'apropar la informació econòmica del dia:

Ara, Cruanyes ha volgut dir públicament unes paraules elogioses sobre un altre company de la casa. Una persona que acaba de dir adeu al seu lloc de feina després de cinc anys. Fa uns dies ja vam informar del relleu en la corresponsalia de TV3 a Washington, un destí cap a on va una de les millors periodistes que tenim a Catalunya, la meravellosa Lídia Heredia, que després de presentar Els Matins durant molts anys, ha fet les maletes i marxa cap als apassionants Estats Units per cobrir tot el que passi allà. No serà fàcil igualar la bona tasca que ha fet durant cinc anys la persona que l'ha precedit en el seu càrrec, el periodista Xesco Reverter.

+xesco reverter, TV3
Xesco Reverter / TV3

El periodista català ha posat el punt i final a molts anys explicant tot el que passa més enllà de l'Atlàntic. Reverter i la seva particular manera de donar les notícies ha estat un imprescindible dels espectadors dels informatius de TV3 els darrers cinc anys, amb peces originals i impecables. Però ara ha arribat l'hora dels adeus. O en el seu cas, dels "Bye bye". Així s'ha acomiadat de la terra que l'ha acollit els darrers temps: "Avui acabo 5 anys com a corresponsal de TV3 als Estats Units. Una etapa feliç, riquíssima en vivències i aprenentatge en un país fascinant, complex i contradictori que sempre portaré al cor. Gràcies per l’oportunitat i per seguir-me, ens veiem a BCN! #ViajarEsBailar". Un comiat, però, agredolç. O més aviat agre, per l'actualitat que ve d'allà aquests darrers dies: "La casualitat ha fet que els 2 últims dies de feina, el Tribunal Suprem hagi derogat el dret l’avortament i consagrat el dret a portar armes pel carrer. Senyals dels temps que venen? El comiat és+ trist quan enrere deixes un país tant fracturat i irreconciliable. Quo Vadis, EUA?":

Reverter marxa trist dels Estats Units, però a Barcelona qui el rebrà amb els braços oberts i tot l'escalf del món és Toni Cruanyes. El presentador del TN lamenta que a partir d'ara, "Trobarem a faltar les teves cròniques americanes", però com ell mateix diu, veient la part positiva de la cosa, "recupero un amic a la redacció… moltes ganes de fer-te una abraçada!":

Segur que el bo d'en Xesco marxarà amb la llagrimeta dels Estats Units. Però és reconfortant saber que a Catalunya l'esperen amb candeletes amics com en Toni Cruanyes.