El CatalanGate ha generat les darreres hores un nou focus de polèmica. Després que se sabés que el CNI i l'espionatge hauria esquitxat també l'Ajuntament de Barcelona per evitar que la capital catalana acabés en mans d'Esquerra Republicana, sota la candidatura d'Ernest Maragall, després que es va intervenir el telèfon d'una de les persones que intercedia en la configuració d'un govern entre ERC i la Barcelona En Comú de Colau, després de conèixer-se aquestes informacions, Ernest Maragall parlava d'unes "eleccions intervingudes" a l'alcaldia de Barcelona i d'una "operació d'estat, que afegeix els seus propis instruments per impedir que un partit com ERC governi una ciutat com Barcelona". Com ha reaccionat Ada Colau? Amb indignació, argumentant que "Tant el meu espai polític com jo, hem condemnat sempre l'espionatge polític i hem exigit transparència i assumpció de responsabilitats. Espiar els adversaris polítics és incompatible amb la democràcia. Ho hem dit i repetit, no sé dir-ho més clar", lamentant que "Insinuar que he tingut alguna complicitat o connivència amb l'espionatge és una barbaritat i em dol que provingui d'una persona com l’Ernest Maragall, representant d’un partit d’esquerres i company a l’Ajuntament".

adacolau 220772357 880882796111494 5090346910249056373 n
Ada colau / @adacolau 

Una de les primeres veus que es van alçar i que van dedicar-li a Colau un vídeo demolidor al seu canal de YouTube va ser Pilar Rahola. L'escriptora no es mossegava la llengua i titllava l'alcaldessa de la capital catalana de "l'alcaldessa menys legitimada i que ha arribat al poder de la manera més bruta, de la història de la democràcia. Senyora Colau, la primera vegada va arribar a l'alcaldia gràcies a les clavegueres, la segona gràcies als serveis d'intel·ligència, Cs i Valls... Hi pot haver més immoralitat? Vostè té una alcaldia tacada per la brutícia". I ara, qui hi ha dit la seva ha estat un dels periodistes i presentadors més veterans de Televisió de Catalunya, rostre històric de TV3 a qui podem veure cada nit al programa Onze a Esport3: Xavier Valls.

xvalls 65879484 147058016362198 2956020232869344812 n
Xavi Valls / @xvalls

Valls aborda cada nit la informació esportiva. De Barcelona parla, per raons òbvies, principalment del Barça. Però ara, el presentador ha parlat d'"Aquesta ciutat que porta el nom del nostre club", com deia Josep Lluís Núñez, no en clau esportiva, no sobre si el conjunt blaugrana fitxarà Lewandowski o si cal renovar Dembelé o si hi ha diners per fer content Xavi Hernández i confeccionar un equip que opti a guanyar tots els títols possibles. Perquè per un dia, i fent servir les seves xarxes socials, Valls ha parlat d'uns fitxatges ben peculiars, els que va fer Ada Colau per, segons ell, arribar a l'alcaldia de Barcelona. El presentador de TV3 ha comptat, no fins a tres, sinó fins a Onze, però finalment ha buidat el pap, i de quina manera. Valls recorda que Colau "És alcaldessa gràcies a les notícies fake contra Xavier Trias, al pacte de la vergonya amb el racista Manuel Valls i a l'espionatge il·legal a Ernest Maragall". Tres arguments que per a ell només tenen una conseqüència possible: "Si Ada Colau no convoca eleccions, és còmplice d'aquesta organització criminal".

Els seus seguidors també hi han dit la seva:

No cal ser un geni per vaticinar que el que li demana Xavier Valls a Colau no fa pinta que passi...