Xavier Sardà torna a fer TV en català. Una bona notícia, per Sardà, per la TV i pel català. L'audiència no l'acompanya (al voltant del 5%) perquè costa consolidar un debat entre setmana, dijous a la nit, a una cadena on MAI s'hi parla català: La 1. Aquest dijous treu el Sant Cristo gros. Després de fracassar amb el debat sobre el procés Sardà parlarà de sexe. I ho farà amb Màrius Carol, entre d'altres tertulians. El seu debat funcionaria millor a TV3. 

xavier sarda TVE obrim fil

Xavier Sardà estrena twitter a TVE

Sardà és, amb 62 anys, de les poques patums que no tenia twitter. TVE i la productora que el paga, Visiona TV del seu amic Ferran Cera, li han fet fer-se compte de twitter. De moment té 288 seguidors. És evident que no el porta ell perquè només promociona Obrim fil. Una llàstima. Sardà no torna a TV3. La seva única vegada va ser a Tot per l'audiència amb Andreu Buenafuente i Toni Clapés l'any 1994 amb la productora Gestmusic. Un èxit amb audiències del 17%. Mai més ha cobrat de la Tv de la Generalitat. Per què?

sarda tv3 1994

Xavier Sardà fa 26 anys a TV3

Sardà ho explica a El Periódico: ¿Se ve haciendo un programa en esa cadena, TV3?: "Trabajé allí hace muchos años pero a corto plazo no me lo imagino. Se da por hecho que no. En la TV3 actual, ni ellos me ven ni yo me veo". Sardà hi va ser en l'època de Pujol i aclareix que a l'actual TV3 de Vicent Sanchis no s'hi veu i Sanchis no l'hi veu. Si Gemma Nierga pot fer doblet a TVE i TV3, per què no Sardà.

xavier sarda tve

Sardà a TVE i no a TV3

El que resulta poc periodístic és que ni l'entrevistadora d'El Periódico ni TVE li preguntin ni el facin tractar el cas Mainat. Té molt a dir de qui va ser el seu cunyat i amic, productor de molts dels programes de Sardà com Crónicas marcianas. Però silenci. Un error. Si Sardà és mestre en alguna cosa és en tractar temes populars. Per això dijous debat de sexe. Pujarà d'audiència.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat