Xavier Graset ha començat una ronda d'entrevistes als candidats de les eleccions del 12-M abans de l'inici de la campanya electoral. Per escalfar l'ambient va començar dilluns viatjant a Perpinyà a entrevistar in situ a Carles Puigdemont. L'entrevista emesa en diferit a la nit va fer triomfar el Més 324 a un altíssim 5,2%. No és que doblés o tripliqués l'audiència mitjana de la cadena. La va multiplicar per 4. Puigdemont va fer un 400% més del que fa d'audiència mitjana el canal de notícies. Dimarts Graset ho tenia més difícil, competia amb el Barça-PSG, així que va decidir, amb molt bon criteri coneixent els antecedents de mala audiència del personatge, posar de convidat l'últim de la cua, el candidat a qui les enquestes donen un total de zero diputats: Carlos Carrizosa. El candidat a president de la Generalitat de Ciutadans està fent el cant del cigne abans de fer desaparèixer per sempre el partit taronja. Va ensorrar l'audiència. On Puigdemont va triomfar, Carrizosa l'ensorra a un 2,8%. Del cinc al dos, pobre Carrizosa, que estava tan nerviós que es buscava aquelles ulleres partides per la meitat que porta penjant del coll i no les trobava, perquè no les duia. Va perdre les ulleres i els vots.

Carlos Carrizosa no troba les ulleres, TV3
Carlos Carrizosa no troba les ulleres, TV3

La tensió va venir quan Carrizosa va fer un Arrimadas, que cada cop que anava a TV3 intentava posar nerviós el presentador o moderador que li toqués, de Lídia Heredia, a qui va enfrontar-se quan li va dir montapollos, a Vicent Sanchis. Carrizosa obre a mitja entrevista una d'aquelles carpetes taronja i treu un dictamen de la Junta electoral que prohibeix a TV3 parlar d'exiliats durant la campanya electoral. Graset és expert a no perdre els nervis, com va demostrar amb una altra montapollos, Juana Dolores, i es treu el telèfon mòbil per llegir-li a Carrizosa la definició d'exili al Gran Diccionari de la Llengua Catalana: "Allunyament, voluntari o forçós, del territori d’un estat, especialment per motius polítics". Això és aplicable a Puigdemont, Comín, Rovira i la resta d'exiliats. Carrizosa diu que no són a l'estranger per motius polítics sinó judicials i Graset li torna a llegir el diccionari "especialment per motius polítics, però no només". Carrizosa no sap la definició de les paraules, potser per aquesta manca de domini de la llengua va fer la gran part de l'entrevista en castellà i els espectadors van decidir canviar de canal, com expressen a twitter:

Graset Carrizosa TV3
Graset vs. Carrizosa TV3

A Carrizosa li queden pocs dies per seguir vivint de l'erari públic. A partir del 12 de maig haurà de buscar feina i Ciutadans ja només serà un mal record.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!