Xavi Hernández, tota una llegenda del Barça i del futbol mundial, ha estat l'última víctima de l'odi anticatalà. El migcampista del F.C.Barcelona, actualment a les files de l'Al-Sadd, a Qatar, va tocar la fibra sensible d'un dels seus milions de seguidors a Instagram, en penjar una fotografia recordant el seu passat a la selecció espanyola. Concretament, la imatge rememorava el seu pas per la selecció sub-20, ara fa 20 anys, quan va proclamar-se campió del món amb la "rojita". Mentre que la majoria dels internautes celebraven la publicació i reien amb ell sobre el seu canvi físic, va haver-hi algú amb preocupacions mononeuronals: "Lucrarte con algo que no sientes y con un país del que no te sientes parte de el. Viva España!!" (sic)

comentari Xavi Hernandez @xavi

Una original, assenyada i ortogràficament impol·luta reflexió, que demostra el nivell mitjà del troll unionista. Ni agraïment, ni memòria, ni sobretot, capacitat per entendre ni processar la realitat que ens envolta. Només dogmes de cuñao i empatia zero. Empatia que si va demostrar el crack del Barça quan es va posicionar a favor de l'alliberament dels presos polítics. Afortunadament, els seguidors de l'esportista han sortit en la seva defensa.

 comentari Xavi Hernandez 2 @xavicomentari Xavi Hernandez 3 @xavi

comentari Xavi Hernandez 5 @xavicomentari Xavi Hernandez 7 @xavi

comentari Xavi Hernandez 6 @xavicomentari Xavi Hernandez 4 @xavi

Entre les múltiples respostes que s'ha endut l'autor de la crítica a Xavi hi ha de tot. Algunes de poc educades i que recorren a l'insult, però d'altres molt encertades i que, al cap i a la fi, resumeixen perfectament el que senten una gran quantitat de ciutadans i ciutadanes d'aquest país: "Independentista no significa odiar a España". Exactament el mateix que haurien de pensar i expressar els unionistes: no odieu Catalunya. Li deveu molt, i no només per temes esportius (que també).