Baghdad Bounedjah és un davanter algerià que juga a l'Al-Sadd de Qatar amb Xavi Hernández i l'exjugador de l'Atlètic de Madrid, Gabi Fernández.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xavi (@xavi) on

Guardonat amb la Pilota d'Or del seu país, ha estat entrevistat en un programa de televisió. Preguntat pels seus il·lustres companys de vestidor, dues icones als seus respectius equips, on tots dos van ser capitans, Bounedjah ha deixat en l'aire una reflexió que ha esclatat com una bomba de rellotgeria a Madrid, i de la que se'n feia ressò el diari El Español.

"Ni a Gabi ni a Xavi els hi agrada el Reial Madrid. Xavi em va dir que a Catalunya els ensenyen a odiar el Reial Madrid i creixen amb aquest sentiment". Caldria saber què és el que li va dir el de Terrassa exactament al seu company, veure si, com a la pel·lícula, el davanter s'ha quedat Lost in translation i Xavi realment va mencionar que s'ensenya a odiar el Madrid. El matís, petit, però cabdal, que hi pot haver entre tenir una herència familiar de rivalitat contra el Madrid i el que significa ensenyar a odiar-lo és important.

Partint de la base que no hi ha cap assignatura a les escoles que sigui "Odi al Madrid", que un, quan comença a triar els colors de l'equip al que donar suport, pot fer-ho per diferents motius (la primera vegada que el pare et duu a un camp de futbol, l'equip més seguit pels teus amics, el carnet de soci que et regala el padrí quan neixes...), es fa difícil creure que de la boca d'algú com l'ex del Barça hagin sortit paraules tan gruixudes com ensenyar a odiar un equip, per molt que sigui l'etern rival. Algú respectuós amb tots, amb amics al club madridista, com Íker Casillas, i un exemple d'harmonia i seny dins i fora la gespa. Però les declaracions que el jugador algerià li posa en boca seva, ja han arribat a la Castellana.

I per acabar-ho d'adobar, només faltava un Barça-Madrid a semifinals de la Copa del Rei...