Ha mort el rei, visca el rei. Quan un monarca desapareix es lloa ja el seu successor immediat per evitar buits de poder. Amb els entrenadors del Barça passa el mateix. Quan se'n destitueix un cal nomenar-ne un de nou ràpidament perquè la il·lusió del nou tapi la decepció del vell.

Ronald Koeman ha envellit ràpid. Ja és història del Barça. Ho era per Wembley però ara toca sobreviure amb Sergi Berjuan fins que signi contracte el gran desitjat: Xavi.

Xavi Hernández GTRES

Xavi Hernández, GTRES

El jugador i entrenador de Terrassa té un mèrit inigualable als 41 anys: ser el més gran esportista no només de Catalunya sinó d'Espanya. Ni Rafa Nadal ni Pau Gasol tenen el seu currículum: Copes, Lligues, Champions, Eurocopes i Mundials fent de cervell dels seus equips. Inigualable.

No s'ha pronunciat sobre el seu més que proper futur culer però en aquests casos la premsa esportiva recorre a un clixé: "Xavi ya busca casa en Barcelona". El millor per comprovar la seva intenció de fer mudança de Qatar a Catalunya és veure l'Instagram de la seva dona, Núria Cunillera.

nuria cunillera ig

Instagram de Nuria Cunillera

Núria Cunillera ha penjat un missatge interpretable l'endemà de fer fora Koeman: "Black day", un dia negre. Una mala notícia pels culers, el fracàs d'un entrenador. Però Cunillera es refereix molt probablement al look de negre del seu fill petit, en Dan.

Xavi i Núria tenen dues criatures, Àsia i Dan. Fa dos anys a aquestes altures de l'any feien panellets a Qatar. Ara fan les maletes.

En Blau els ha seguit durant la seva aventura asiàtica i mai han deixat els costums catalans com la "sweetest tradition" de posar pinyons a una pasteta pels volts de Tots Sants. Koeman no s'ha menjat ni els torrons ni les castanyes i Xavi potser fa els panellets a Barcelona.

Ben tornada la parella amb la família augmentada. Els dos fills van néixer a Doha. Aquesta és la més que segura primera Dama del Barça: Núria Cunillera.

nuria cunillera xavi hernandez GTRES

Núria Cunillera i Xavi al Camp Nou, GTRES

Núria Cunillera és periodista i té 40 anys. No s'ajusta al clixé de WAG (dona de futbolista). Té cervell, bon gust i segueix el tòpic dels famosos catalans: és discreta.

Segons va confessar a La Vanguardia: "Los jugadores el Barça no son ostentosos, ni nosotras sus parejas somos top del postureo… Nosotros no somos personas de estridencias. Nos gusta vivir con discreción y libertad, con tranquilidad. No necesito enseñarle al mundo mi vida".

Xavi, Núria, Àsia i Dan. Benvinguts a casa vostra. El black day serà un sunny day. Amb Xavi, un dia lluminós.