Xavi Coral és el segon periodista més seguit de Catalunya. Té centenars de milers de seguidors. És després de Toni Cruanyes i amb Raquel Sans el més vist de Catalunya. El seu Informatiu és líder cada dia de l'any. I es diu ràpid. L'últim TN Migdia va ser colossal: 25,2% de share i camí dels 400 mil espectadors. Coral és dels pocs que ha gosat fer el salt de la informació a l'entreteniment i tornar-hi de peu. Dels molts Telenotícies va canviar a fer el magazine de tardes d'El Terrat, Divendres, al costat del seu amic Espartac Peran. Després va decidir fer un gir i marxar a viure a Brussel·les per fer-hi de corresponsal en el moment més intents, el de l'exili de Carles Puigdemont. Quan va acabar el seu temps a la corresponsalia de TV3 va tornar per retrobar-se amb Raquel Sans al TN migdia. I allà ofereix un recital cada dia de proximitat i rigor.

xavi coral TV3
Xavi Coral TV3

Aquest dimecres Coral ha estat convidat al programa que parla més de TV3 a la ràdio, Islàndia de RAC1. Albert Om tan aviat entrevista Lídia Heredia com ara Xavi Coral. I va explicar-hi una anècdota personal deliciosa. Com va conèixer la seva dona, la Txell: "A l'hivern del 91-92 érem una colla d'amics de Terrassa, vuit nois de 20 anys sortíem de nit els caps de setmana. Un de la colla, l'Òscar, va trobar nòvia, la Gemma, i sortíem de festa a una sala de festes a l'Sport Center entre Sabadell i Terrassa. La Gemma va dir que s'avorria molt, sola amb tots els nois, i vam fer una aposta. Anar tots a Terrassa i cadascun havia de trobar una noia en una hora per portar-la i fer una festa tots a la discoteca de l'Sport Center. Tots vam anar a buscar una noia amb rapidesa. Jo vaig trobar una noia que ja coneixia i la vaig convèncer dient-li 'Has de venir a una festa amb mi que sinó faré el ridícul'. Les amigues li deien 'Vols dir? No el coneixes tant'. Va venir amb mi. Tots vam tornar amb una noia. Aquella nit, devia haver-hi un encanteri, una alineació d'estrelles i tots ens vam acabar casant amb aquelles noies que vam portar aquella nit. I tots fa 25 anys que estem casats amb elles". Meravellós. Xavi Coral porta 25 anys casat amb la Txell. A la foto de grup s'asseu a la seva esquerra:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferran Torné (@ferrytor)

Meritxell Antigua twitter
Meritxell Antigua a twitter

Xavi Coral té 50 anys. Quan en tenia vint va convidar la Txell a una discoteca per una aposta i 5 anys després, com tots els de la colla, s'hi va casar amb 25 anyets. Un quart de segle casats. No tenen fills però sí un gos preciós de raça Golden de color blanc que surt a tots dos comptes d'Instagram. Aquest és en Walter, el labrador que és de la família des de fa 16 anys:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xavi Coral (@xavicoral)

La Txell no és periodista, però és experta en comunicació, treballa al món de la publicitat, on és una alt càrrec d'una agència creativa catalana, Smäll. Una parella que fa patxoca. Xavi Coral va tenir la generositat d'explicar una intimitat d'amics, de parella i personal que l'humanitza. Grandiós Xavi.