Els espectadors ja saben per què Enric Hernández com a comissari polític als informatius de RTVE ha acomiadat Xabier Fortes de Los Desayunos de TVE. Era el programa polític més important de la TV pública. L'endemà de fer-lo fora i enviar-lo a galeres (Canal 24 horas), Fortes entrevistava un dels líders de VOX, Iván Espinosa de los Monteros. I se les han tingut. El periodista li ha donat una lliçó de dignitat a l'ultradretà. Aquest és el vídeo:

 

El de Vox, amb bandera d'Espanya pintada a la paret, acusa el govern d'Espanya de "totalitari" i Fortes, en lloc de fer un Ana Rosa i somriure sense saber què dir, fa de periodista i repregunta: "¿Usted cree que hay ausencia de libertades y democracia como en una dictadura?". Espinosa: "Controla a esta casa, TVE y al poder periodístico. Es totalitario, sí".

fortes vox TVE

TVE

Fortes: "Tiene usted todo el derecho a decir que somos súbditos del gobierno. Discrepo con usted. Somos periodistas que nos equivocamos y acertamos en libertad, como nos educaron en la Facultad". Espinosa: "Sí Javier (Sic, li castellanitza el nom) TVE está en manos de una administradora única provisional desde hace 2 años y los informativos son parciales. Es una TV que favorece a unos, descaradamente".

tve

TVE

Xabier Fortes més necessari que mai ensenya a Enric Hernández com no arronsar-se amb els polítics i deixa anar al de VOX una frase meravellosa que mai no s'ha dit a la TV pública, ni a TV3: "Igual que ustedes nos dicen que la TV pública es de todos porque la pagan, también nosotros pagamos a los políticos para que hagan política con mayúsculas".

xabier fortes tw

twitter

 Un treballador de TV que cobra dels impostos recordant al polític que també cobra dels impostos. Impecable. I inèdit. Per això a Enric Hernández li molesta Fortes. Per valent. Vol titelles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat