Les eleccions catalanes del 14-F seran les primeres de la democràcia que comportaran diputats de la ultradreta al Parlament. Amb tota probabilitat Ignacio Garriga de VOX aconseguirà un escó, però a l'hemicicle de la Ciutadella porten tants anys amb els discursos de Ciutadans que no es notarà la diferència. Per assegurar-se alguns vots, VOX acaba de fer un canvi en la seva estratègia de comunicació: inclou símbols de Catalunya. A les eleccions gallegues i a les basques la ultradreta es va negar a mostrar banderes i llengües. Només la d'Espanya. Resultat: zero escons a Galícia i un a Euskadi. Davant el fracàs, a Barcelona, senyera: 

abascal cataluinya EFE

Santiago Abascal amb una senyera a la paret, EFE

A l'hotel on Santiago Abascal va fer una roda de premsa hi havia una senyera pintada a la paret. Això va passar fa setmanes. Ara, la seva mà dreta, el número 2 de VOX Iván Espinosa de los Monteros, arriba a Barcelona amb una mascareta personalitzada amb les seves inicials i la senyera: "Voy a una de las partes de España que más me gusta". Tot és tan impostat, forçat i descarat que ha sorprès a la premsa unionista afí a VOX:

espinosa d elos monteros senyera ACN

espinosa de los Monteros senyera BCN ACN

Espinosa de los Monteros catalanitzat, ACN

Escriu el diari El Mundo: "La senyera y el catalán son elementos españoles, matizan en Vox. Se quiere hacer un uso desde la naturalidad, al igual que hacen a diario los ciudadanos. Está en estudio si se da el siguiente paso y se introduce el catalán en el envío de la propaganda, que Vox considera estratégica para vencer los miedos de los votantes a la hora de coger la papeleta en los colegios". Quin gran avenç: demanen la supressió de les CC.AA i que el català deixi de ser vehicular a les escoles, però la propaganda a les bústies es rebrà en català. També acabarà a la paperera.